Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” la Moldova Nouă

13 December 2018 Off By Herea Darius
Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” la Moldova Nouă

În perioada 18 noiembrie – 12 decembrie a avut loc campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” la Moldova Nouă.

Campania s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și i-a vizat pe copiii nevoiași cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar perioada desfășurării ei a fost împărțită în două etape. Prima etapă s-a referit la strângerea fondurilor necesare, având la nivelul orașului Moldova Nouă o listă lungă de copii care așteptau cu emoție darurile Sfântului Nicolae, iar cea de-a doua etapă, se referă la distribuirea încălțămintelor achiziționate. Această etapă de distribuire a fost plină de emoție ce se putea ușor citi atât pe fețele copiilor beneficiari, cât și pe chipurile tinerilor din Asociația Tinerilor Ortodocși, filiala Moldova Nouă, implicați în proiect.

Ghetuțele au fost distribuite în două locații: prima distribuire a avut loc în Biserica Ortodoxă cu hramul Sfântul Gheorghe chiar în ziua de Prăznuire a Sfântului Nicolae, iar cea de-a doua locație a avut loc în Biserica Ortodoxă din centrul orașului cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Pe chipurile copiilor s-a putut observa o mare bucurie, își căutau cuminți ghetuțele potrivite vârstei lor, iar preoții din oraș i-au asigurat că Sfântul Nicolae, darnic și bun, nu îi va uita niciodată pe copiii care îl iubesc pe Dumnezeu. Campania a reușit să mobilizeze toate parohiile din Protopopiatul Moldova Nouă, beneficiind de aceasta peste 50 de copii din Moldova Nouă și din împrejurimi. (Pr. Ion Nedelcu)