Taina Sfântului Maslu la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

18 April 2019 Off By Pavel Canea
Taina Sfântului Maslu la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului îi cercetează periodic pe cei aflați în suferință, bolnavii ce sunt tratați în spitalele din județul Caraș-Severin. Miercuri, în săptămâna Floriilor, Părintele Episcop s-a rugat pentru bolnavii, cadrele medicale și toți ostenitorii de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș. Ierarhul alături de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Taina Sfântului Maslu în Biserica din incinta unității medicale ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.

Au participat la sfânta slujbă atât cadre medicale, cât și bolnavi care au avut posibilitatea să se deplaseze din saloane și să fie împreună la rugăciune. „Ne putem vindeca sufletul și trupul dacă ne rugăm unii pentru alții în biserică și dacă încercăm să avem în fiecare zi o viață autentică în Hristos. Dumnezeu ne vindecă pe toți dacă ne rugăm și credem în El cu adevărat, ne vindecă după măsura credinței și a dragostei pe care noi o manifestăm față de El. Credem că prin oficierea Tainei Sfântului Maslu aici, ne-am făcut datoria sufletească și față de bolnavii care se află la Spitalul din Caransebeș. Îl rugăm pe Doctorul suprem al sufletelor și trupurilor noastre să ne dăruiască tuturor sănătate, iar această sfântă Taină să fie bineprimită și toți cei care au participat și s-au pomenit să primească vindecare”, a subliniat Părintele Episcop Lucian.

După sfânta slujbă Preasfințitul Lucian i-a conferit medicului Singh Bhupinder, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” clasa a 2-a pentru mireni.  Originar din India medicul specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă își arată dragostea pentru Dumnezeu și îi cere de fiecare dată ajutorul când trebuie să facă o intervenție medicală. „Sunt bucuros că lucrez în acest spital unde există o biserică în care au posibilitatea atât medicii, cât și pacienții să intre și să se roage pentru sănătatea lor și pentru orice fel de problemă. Așa ar trebui să fie în toate unitățile medicale din România”, a spus directorul medical Singh Bhupinder.

Biserica din incinta Spitalului Municipal de Urgenţă din Caransebeş a fost ridicată din lemn, cu sprijinul cadrelor medicale ale spitalului, dar şi al mai multor credincioşi din Caransebeş și din împrejurimi. Piatra de temelie a fost pusă în anul 2006, locaşul fiind târnosit doi ani mai târziu de către Preasfinţitul Părinte Lucian. De mai multe ori în cursul anului, Chiriarhul poposeşte aici pentru a oficia Taina Sfântului Maslu şi pentru a aduce binecuvântare şi mângâiere tuturor suferinzilor care sunt internaţi în cadrul spitalului.