Acțiune social-filantropică la Băile Herculane

11 September 2019 Off By Herea Darius
Acțiune social-filantropică la Băile Herculane

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, sub coordonarea părintelui protopop Iosif Frenț, în stațiunea de pe Valea Cernei s-a desfășurat o acțiune social-filantropică, inițiată de către părintele Marius Dănănău, prin care mai mulți elevi cu probleme sociale de la Școala cu clasele I-IV din zona Parcului Vicol au primit ghiozdane pline cu rechizite pentru noul an școlar pe care îl vor parcurge.

„La început de an școlar am ales să ne gândim la cei care au nevoie, astfel, am ales să ne gândim la copiii noștri și să vedem bucuria prin ochii lor. Prin această inițiativă am dovedit că Biserica sprijină educația, fiind și o măsură de prevenire a abandonului școlar. Ne dorim ca în viitor să ne aplecăm mai mult asupra tuturor celor care sunt în nevoi, tineri sau bătrâni, ca văzând oamenii faptele noastre cele bune, să slăvească pe Tatăl nostru Cel din ceruri.”, a precizat părintele Marius Dănănău.

După împărțirea bunurilor, doamnele înăvțătoare de la școala din Băile Herculane au mulțumit preoților, dar totodată și lui Dumnezeu pentru ducerea la bun sfârșit a acestei activități.

„Astăzi am participat la o activitate susținută de către Parohia «Schimbarea la Față» din Băile Herculane, prin părintele Marius Dănănău, în cadrul căreia elevii care au posibilități materiale reduse, au primit ghiozdane echipate pentru noul an școlar. A fost o activitate reușită, copiii s-au bucurat. Sunt convinsă că îi vom motiva anul acesta să aibă rezultate și mai frumoase. Este o inițiativă cu care nu m-am mai întâlnit până acum și sunt încântată de rezultatele acesteia.”, a mărturisit doamna învățătoare Florica Kuszay.

Suntem convinşi că trebuie să punem în practica vieţii noastre cuvintele Mântuitorului, care ne îndeamnă: „Să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.” (I Ioan 3:18), de aceea, sub purtarea de grijă a Parohiei „Schimbarea la Față” din Băile Herculane, această acțiune va continua și în viitor. (Claudiu Românu)