Ghiozdane cu bucurii la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

22 October 2019 Off By Pavel Canea
Ghiozdane cu bucurii la Parohia „Pogorârea Sf. Duh” din Reșița

La Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Reșița s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și sub coordonarea preoților Emil Crăciun și Damaschin Tătaru acțiunea filantropică anuală desfășurată pe parcursul toamnei și intitulată generic „Ghiozdanul cu bucurii”.

Proiectul a cuprins în prima sa parte identificarea copiilor ce fac parte din familii cu posibilități materiale precare, precum și strângerea de fonduri bănești de la credincioșii activi ai parohiei și care au dorit să rămână în anonimat dorind prin aceasta să fie alături de copii și să-i încurajeze pentru a continua școala aducând astfel bucurie și speranță în sufletele lor.

După ce s-au stabilit copiii beneficiari și au fost achiziționate ghiozdanele și materialele didactice necesare pentru desfășurarea în condiții optime a activității școlare, au fost invitați la biserica parohială, unde după Sfânta Liturghie și în prezența credincioșilor au fost împărțite un număr de șase ghiozdane complet echipate pentru cinci copii din clasa a IV-a de la Colegiul „Mircea Eliade” din Reșița, iar unul din clasa a VIII-a de la Colegiul „Diaconovici Tietz” din Reșița.

„Demersul social-filantropic a fost privit cu maximă responsabilitate în legătură cu strângerea rechizitelor şcolare și a ghiozdanelor pentru copiii nevoiaşi din parohie. Această acțiune a putut fi concretizată datorită dărniciei oamenilor pe care i-am sensibilizat și care au conştientizat nevoia întrajutorării copiilor aflați în diverse dificultăți. Astfel, a fost aşternută bucuria pe chipurile tuturor acestor copii cu posibilităţi financiare reduse. Aceştia au primit, prin intermediul parohiei noastre, ghiozdane complet echipate pentru ca nu cumva, din cauza unor lipsuri, să le fie periclitată activitatea şcolară. Însă nu doar copiii au fost cei care s-au bucurat, ci şi noi, cei care ne-am implicat în această campanie, am simţit o bucurie sufletească negrăită, pentru că am reuşit să împlinim cuvintele Mântuitorului Hristos care zice: «Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut» (Matei 25, 40)”, a mărturisit părintele paroh Emil Crăciun.