Ghiozdanul cu bucurii în comuna Fârliug

2 October 2019 Off By Pavel Canea
Ghiozdanul cu bucurii în comuna Fârliug

Și anul acesta în comuna Fârliug s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte, Lucian Episcopul Caransebeșului, acțiunea caritabilă „Ghiozdanul cu bucurii”. Potrivit părintelui paroh Daniel Popescu din Parohia Fârliug în acest an s-au implicat toate parohiile aparținătoare comunei pentru a echipa ghiozdanele ce au ajuns la câțiva elevi de la Școala cu clasele I-VIII din Fârliug. „Ca în fiecare an am implementat cu bucurie acest proiect de suflet, dar spre deosebire de anii trecuți acum au fost implicate toate cele 5 parohii ale comunei și anume: Parohia Fârliug, Parohia Dezești, Parohia Remetea-Pogănici, Parohia Scăiuș și Parohia Duleu”, a spus părintele Daniel, coordonatorul acțiunii caritabile.

Proiectul a cuprins în prima sa parte identificarea copiilor ce au posibilități materiale reduse, prin colaborarea Parohiei Fârliug, doamna profesor de religie, Alina Pătruți și doamna director a Școlii cu clasele I-VIII din Fârliug, Simona Adina Cocoș,

După ce s-au stabilit copiii beneficiari și au fost achiziționate ghiozdanele și materialele didactice, elevii au fost invitați la biserica parohială din Fârliug, iar preoții din toate parohiile comunei au înmânat tinerilor ghiozdanele echipate. 

„Mulțumim tuturor preoților care s-au implicat în acest proiect desfășurat în sprijinul copiilor, care, ar dori să învețe, dar au o situație materială mai delicată. Mulțumim și doamnelor Adina Cocoș, directorul Școlii și Alina Pătruți, profesor de religie pentru ajutorul și implicarea în acest frumos și folositor proiect”, a mai arătat părintele Daniel.