Studenți teologi în compania seniorilor din Caransebeș

Studenți teologi în compania seniorilor din Caransebeș
Studenții Secției de Teologie din Caransebeș au vizitat Centrul de persoane vârstnice din Caransebeș, dând curs celei de-a doua etape a campaniei umanitare „Împreună dăruim viață”
Autor: Sectorul Cultural
Alăturându-se campaniei umanitare „Împreună dăruim viață” organizată ATOR Banatul de Munte, studenții Secției de Teologie din Caransebeș au organizat luni, 4 decembrie a.c. o vizită la seniorii Centrului de persoane vârstnice din Caransebeș.

După ce au donat sânge în cadrul aceleiași campanii, tinerii teologi însoțiți de părintele duhovnic Gheorghe Tistu și de părintele consilier cultural Casian Rușeț, au colindat pe beneficiarii centrului amintit, după care le-au oferit câte o Biblie și câte o revistă ilustrată din partea Episcopiei Caransebeșului. Astfel, organizați în grupe de câte doi studenți sau masteranzi, teologii caransebeșeni au abordat teme biblice cu seniorii caransebeșeni. Temele accesibile și de interes pentru vârstnici au fost prestabilite de un cadru didactic al Facultății, iar teologii le-au prezentat corespunzător. Pe lângă aceste discuții biblice, toți cei prezenți, s-au bucurat de o seară a comuniunii și bucuriei, împărtășind fie din experiența vieții, fie din dragostea slujirii.

Acest proiect educativ, organizat în contextul campaniei umanitare organizată ATOR Banatul de Munte, a fost foarte bine primit, atât de vârstnicii de la Centrul de îngrijire „Sf. Împărați Constantin și Elena”, cât și de teologii caransebeșeni, care au înțeles latura misionară și filantropică a slujirii Bisericii, chiar la altarul ei, semenii noștri singuri și iubitori de Dumnezeu.

Data: 4 decembrie 2017 • Vizualizări: 444