Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” desfășurată în parohia reșițeană „Pogorârea Sf. Duh” Reșița

13 December 2018 Off By Herea Darius
Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae” desfășurată în parohia reșițeană „Pogorârea Sf. Duh” Reșița

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 18 Noiembrie – 12 Decembrie 2018 a avut loc o nouă campanie umanitară destinată copiilor proveniți din familii nevoiașe de pe întreg cuprinsul eparhiei Caransebeșului.

Astfel la sfârșitul acestei campanii în biserica parohiei reșițene „Pogorârea Sf. Duh”, aflată într-o zonă periferică a orașului având mulți credincioși cu multiple probleme și nevoi de natură socială și materială, în ziua de miercuri 12 decembrie au fost invitate la biserică de către pr. paroh Emil Crăciun mai multe familii din parohie alături de 12 din copiii acestora, pentru a le fi împărțite încălțăminte specifică sezonului rece, ghetuțe, precum și pungi cu dulciuri. La această agapă a filantropiei a participat și părintele inspector social și activități cu tineretul, Mihai-Cătălin Ciucur care a subliniat următoarele: „Această frumoasă și necesară campanie desfășurată în întreaga eparhie a Caransebeșului a cuprins sute de copii și aceasta este rodul donațiilor și al ajutorului unor oameni de bine. Ea s-a desfășurat așa cum ar trebui să se desfășoare toată opera filantropică a noastră a Bisericii în anonimat. Oamenii care au donat au dorit să rămână anonimi și ne bucurăm de aceasta și sperăm noi să nu fie o acțiune singulară, ocazională, ci ea să continue și cu alte activități de genul acesta în folosul copiilor. De altfel am și propus copiilor prezenți astăzi ca pe parcursul anului viitor să putem să-i implicăm inclusiv în activitățile noastre cu profil educativ respectiv la taberele pe care le organizăm atât în eparhie cât și în afara ei spre folosul și educarea copiilor.”

De asemeni tatăl unuia dintre copii, Octavian Voinea a precizat referitor la acest eveniment: „Este o mare bucurie pe care ne-o oferă Biserica în prag de sărbători că nu suntem uitați, ci există această preocupare pentru copiii noștri cărora ne străduim să le oferim o copilărie fericită, deși nu întotdeauna avem această posibilitate. Mulțumim Bunului Dumnezeu, Episcopiei Caransebeșului, precum și tuturor celor ce au contribuit la această frumoasă campanie de ajutorare a copiilor noștri.”

„În acest post al Nașterii Domnului ne încearcă un sentiment puternic de bucurie văzând că am adus un dram de speranță, bucurie și lumină în sufletele acestor familii greu încercate de nevoile materiale prin care trec și am reușit prin intermediul acestei campanii eparhiale intitulate generic: „Ghetuțele lui Moș Nicolae”, să putem încălța copiii acestor familii cu încălțăminte specifică de iarnă. Acum când ne aflăm între cele două mari sărbători închinate Sf. Ier. Nicolae și Praznicul Nașterii Domnului, Biserica nu putea rămâne departe și insensibilă la nevoile acestor oameni, de aceea a răspuns ca de fiecare dată cu toată dragostea dar și pe măsura posibilităților prin această campanie de apropiere de semenii noștri aflați în diverse nevoi sociale și materiale”, a precizat părintele paroh Emil Crăciun.