Ateliere pentru părinți la Reșița

1 February 2019 Off By Herea Darius
Ateliere pentru părinți la Reșița

Vineri, 1 februarie 2019, părinții copiilor de la centrele de zi Maria și ABC din Reșița au participat la un atelier pentru viață cu tema „Părinții – izvorul vieții”, susținut de Alexandra Nadane de la Centrul de consiliere „Sfânta Alexandra Împărăteasa” din București.

Evenimentul face parte din întâlnirile organizate lunar în cadrul proiectului de incluziune socială „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat de Asociația „Centrul de Tineret Moniom”, în parteneriat cu Primăria Reșița și ATOR Banatul de Munte.

 În debutul întâlnirii, părintele Mihai Ciucur, a stabilit, împreună cu coordonatorii celor două centre sociale și cu părinții prezenți, temele care vor fi abordate în cadrul atelierelor pentru părinți, în funcție de interesul manifestat de participanți.

Tema întâlnirii – „Părinții – izvorul vieții” a fost susținută de invitata întâlnirii – Alexandra Nadane – care a împărtășit celor prezenți atât experiențe personale, cât și o parte din problemele cu care se confruntă în activitatea de consiliere a femeilor aflate în criză de sarcină.

 „Pentru mine a fost primul atelier susținut împreună cu părinți care au copii în centre de zi. Am apreciat efortul părinților care au ales să primească nașterea acestor copii și s-au străduit să-i crească și să-i educe, chiar dacă în multe cazuri împrejurările au fost potrivnice. I-am încurajat să nu se lase învinși de problemele de zi cu zi, să lupte ca ei și copiii lor să aibă o viață mai bună, să-i motiveze să-și continue școala. Am discutat împreună și de cum își pot ajuta copiii să se ferească de riscuri: dependența de droguri, dependența de alcool, fumat, prostituție, trafic de persoane etc. A fost o experiență din care am învățat foarte multe.”, a mărturisit, la finalul întâlnirii, Alexandra Nadane.

Proiectul își propune să fie un sprijin moral pentru părinții copiilor din centrele de zi din Reșița, să-i ajute să descopere modalități de a-și îmbunătăți relația cu copiii și să contribuie creșterea nivelului de școlarizare al copiilor.

Proiectul va continua cu ateliere lunare pe diferite teme de interes pentru părinți, activități la care sunt așteptați să participe atât părinții copiilor din centrele sociale parteneret, cât și alți părinți sau viitori părinți dornici să aprofundeze și să dezbată teme legate de familie și creșterea copiilor.