ATOR Banatul de Munte – povestea tinerilor de pe Valea Bistrei

3 March 2019 Off By Pavel Canea
ATOR Banatul de Munte – povestea tinerilor de pe Valea Bistrei

Joi, 28 februarie 2019, în localitatea Marga din judeţul Caraş-Severin a avut loc întâlnirea tinerilor ortodocşi de pe Valea Bistrei, organizată la Pensiunea „Ana” a localităţii gazdă.

Având binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, întâlnirea a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire, de către părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei, care a adresat tuturor celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare, de învăţătură şi de încurajare, cu ocazia inaugurării noii filiale ATOR Valea Bistrei.

Sosiţi fiind de pe întreg cuprinsul zonei şi însoţiţi de preoţii şi profesorii care le-au încurajat participarea la această activitate, tinerii elevi şi liceeni au avut ocazia să ia un prim contact cu tot ceea ce înseamnă povestea ATOR Banatul de Munte. Moderată fiind de către tineri, sub sloganul „Tineri între tineri”, întâlnirea a continuat cu punerea în practică a unor jocuri de cunoaştere, urmând, apoi, ca membrii coordonatori ai asociaţiei de la nivel judeţean, precum şi cei responsabili de anumite filiale ale organizaţiei, să le povestească tuturor celor dornici de a afla, ce înseamnă pentru ei ATOR Banatul de Munte. În cadrul întâlnirii, tinerii prezenţi au vizionat o serie de filmuleţe care surprind cele mai mari proiecte organizate de către asociaţie, fiecare filmuleţ fiind completat de către mărturisiri şi experienţe din partea tinerilor deja membri ai ATOR Banatul de Munte.

În urma acestei prezentări şi dialogări pe marginea activităţii şi a familiei ATOR Banatul de Munte, tinerii din zona Văii Bistrei au decis să se organizeze într-o filială a asociaţiei, desemnându-l pe tânărul Lucian Barbescu, din Marga, responsabil de activitatea filialei ATOR Valea Bistrei.

Caravana ATOR Banatul de Munte, numită astfel de către tinerii membri, este reprezentată de o serie de întâlniri a tinerilor, preoţilor şi profesorilor coordonatori ai asociaţiei la nivel judeţean cu membrii asociaţiei din fiecare filială, la ei acasă, pentru promovarea ATOR Banatul de Munte tinerilor dornici să aparţină unei structuri de tineret, întărirea legăturilor frumoase dintre tineri şi încurajarea continuităţii activităţii deja începute. Caravana de promovare şi cunoaştere a ATOR Banatul de Munte, o activitate născută odată cu asociaţia în sine, va continua şi în acest an omagial al satului românesc, în fiecare regiune a Banatului Montan.