Centrul de tineret „Mugurii Ortodoxiei” din Bocșa Română la ceas aniversar

29 March 2019 Off By Herea Darius
Centrul de tineret „Mugurii Ortodoxiei” din Bocșa Română la ceas aniversar

În 27 martie 2017 la demisolul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Bocșa Română, sub atenta coordonare a părintelui Vali Petrică Ungar, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și cu onoranta prezență a părintelui protopop Gheorghe Șuveți și a pr. insp. Mihai Ciucur,  lua ființă un nou centru de tineret în Eparhia Caransebeșului, și anume Centrul de tineret „Mugurii Ortodoxiei”.

Deși, odată cu plecarea părintelui Vali de la această parohie, și activitatea centrului a avut de suferit într-un fel sau altul, totuși tineri inimoși au ținut aprinsă făclia credinței și a bucuriei împreună până la instalarea unui nou păstor. părintele Valentin Costea a preluat nu doar o biserică în construcție, dar și o mână de tineri frumoși, bine educați de părintele Vali Petrică și dornici de a „construi” și „reconstrui” și în plan sufletesc, spiritual.

Și iată, joi, 28 martie 2019, membrii Centrului de tineret „Mugurii Ortodoxiei” și-au sărbătorit cei doi ani de existență și activitate. Seara a început firesc, cu o slujbă de mulțumire și binecuvântare, apoi tinerii au povestit celor mai mici dintre membrii crâmpeie de amintiri de la momentul înființării și de pe parcursul celor doi ani de activitate.

„Au trecut doi ani frumoși și buni pentru noi”, mărturisește Paul Miloș, unul dintre tinerii de bază, care a pus umărul la înființarea acestui centru. „Aici am învățat să fim mai buni, să ne ajutăm bătrânii și pe oamenii neputincioși, am învățat să cântăm în biserică și, datorită acestui centru și acestor activități, ne-am făcut și mulți prieteni din oraș și din alte localități. Avem proiecte și eu îmi doresc să continuăm frumos activitatea acestui centru”.

Între „fondatori” se află și tinerele Elena Marcu și Minola Mărășescu, precum și alte tinere foarte emoționate la momentul aniversării. Totuși, Minola a povestit despre frumoasa activitate desfășurată în cadrul acestui centru, despre tabere și pelerinaje, despre confecționarea de mărțișoare și handmade-uri, despre strângerea de fonduri pentru a dărui unor copii nevoiași un strop de bucurie în prag de sărbători, despre cântecul în strană și frumoase colinde și pricesne învățate în acest centru.

Centrul de tineret „Mugurii Ortodoxiei” s-a sărbătorit discret și într-un cadru mai intim, la eveniment luând parte doar membrii centrului – tineri și copii – precum și părinți care au dat o mână de ajutor în organizarea acestei aniversări și care vor susține în continuare proiectele acestui centru. Motivele părintelui Valentin Costea sunt obiective și de bun simț: „Centrul de tineret «Mugurii Ortodoxiei»  trece printr-o perioadă de revigorare și îmbucurător este faptul că se adună mulți copii, care pot fi formați și educați pentru a lua locul vrednicilor tineri.  Copiii merită această întâlnire și îmi doresc ca acest centru să meargă mai departe, iar copiii să crească frumos, sănătoși, în Biserică, cu dragoste și credință în Dumnezeu”.

  Evenimentul s-a încheiat cu tradiționalul tort aniversar și cu urări de la mulți ani. La mulți ani, „Mugurii Ortodoxiei”! Să creșteți frumos, mugurașilor, și să ne bucurați mulți ani cu activitățile voastre!  (Gabriela Șerban)