„Tinerețe în cuvânt” la Moldova Nouă

1 April 2019 Off By Pavel Canea
„Tinerețe în cuvânt” la Moldova Nouă

Vineri, 29 martie 2019, biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Moldova Nouă  a găzduit frumoasa și tradiționala seară duhovnicească „Tinerețe în cuvânt”, organizată de filiala ATOR Moldova Nouă.  Timp de câteva ore, tinerii orașului s-au reunit la demisolul bisericii care și-a deschis larg porțile pentru a-i primi, ca să ia parte la o împărtășire de cuvinte, de gânduri și de emoții la vremea Postului Mare.

În mijlocul tinerilor s-a aflat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului, care a transmis un cuvânt de învățătură și a purtat un rodnic dialog cu tinerii, răspunzându-le diverselor întrebări, nelămuriri și curiozități specifice vârstei lor – de la cei mai mici, până la cei mai mari, dar oferindu-le și sfaturi și cuvinte menite să ajungă în inimile tuturor celor prezenți.

Evenimentul, organizat cu binecuvântrea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a debutat cu o slujbă de mulțumire, oficiată de către reprezentantul Departamentului de tineret, alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici, de părintele Gheorghiță Băloi și părintele Ion Nedelcu – cei doi coordonatori ai tinerilor ortodocși de pe Clisura Dunării.

„În această zi, eu, personal m-am simțit foarte bine, deoarece în timpul relativ scurt pe care l-am petrecut în Biserică am putut să mă deconectez de la toate și să mă pot deschide în fața lui Dumnezeu, împreună cu cei de la centrul de tineret, care îmi sunt ca și o familie!”(Mitrofan Antonia)

„Astăzi am participat pentru prima dată la una dintre întâlnirile ATOR și mărturisesc că m-am simțit ca în familie. În cadrul acestei familii am văzut și am întâlnit oameni simpli, sinceri, calzi care și-au împărtășit întrebările, ajutându-mă astfel să înțeleg și eu unele lucruri. Atmosfera a fost plăcută, nici nu mi-am dat seama când a trecut timpul. Mi-a plăcut mult această întâlnire și sunt nerăbdătoare să particip la următoarea” (Voloșeniuc Daniela).

Serile tematice „Tinerețe în cuvânt” reprezintă o tradiție a filialelor ATOR și a  centrelor de tineret de pe raza Episcopiei Caransebeșului. În fiecare an, sub acest slogan, perioada Postului Mare  este încununată de numeroase întâlniri, evenimente și dialoguri duhovnicești prin care preoții și profesorii se apropie mai mult de tinerii pe care îi îndrumă, pentru ca împreună să se apropie de Dumnezeu, zidindu-și sufletele pe cărarea ce duce spre Lumină. (Bianca Cristea)