„Credință și Artă pentru toți” la Marga

9 July 2019 Off By Pavel Canea
„Credință și Artă pentru toți” la Marga

Cea de-a douăsprezecea ediție a taberei de creație „Credință și Artă pentru toți” a debutat luni, 8 iulie, în localitatea Marga, printr-o slujbă de Te Deum oficiată de părintele Mihai Ciucur – coordonatorul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului.

Tabăra se desfășoară în perioada 8-13 iulie și reunește 25 de copii cu vârste între 7 și 14 ani, dintre care aproximativ o treime provin din familii cu risc de excluziune socială. Printre copiii beneficiari se numără și 5 copii de la Centrul de zi ABC din municipiul Reșița, care s-au evidențiat prin rezultatele bune obținute la învățătură. „Tabăra de creație pe care am început-o astăzi a debutat în urmă cu 7 ani în Episcopia Caransebeșului și a avut încă de la început un profil social și educațional deopotrivă. De-a lungul anilor, la fel ca și în prezent, grupurile de copii participante au fost alcătuite atât din copii din familii obișnuite, cât și din copii fără posibilități materiale, dar cu rezultate școlare deosebite. Tabăra are, așadar, un evident caracter de incluziune socială, propunându-și să pună laolaltă copii din medii sociale diferite, dar cu dragoste de învățătură și de Biserică”, a precizat părintele Mihai Ciucur.

Și la această ediție, tabăra propune participanților un atelier de iconografie, sub îndrumarea Georgianei Ciucur – coordonatoarea din acest an a taberei, un atelier de educație pentru viață și de dezvoltare personală adaptat vârstei copiilor, seri tematice, jocuri și concursuri educative, precum și participarea la un program de formare duhovnicească și la Sfânta Liturghie. Nu vor lipsi drumețiile, discuțiile libere pe diferite teme cu copiii, precum și tradiționalul foc de tabără.

Activităţile taberei sunt derulate cu ajutorul unei echipe de voluntari de la Centrul de Tineret Moniom și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte și sunt sprijinite de mai multe organizații și oameni de bine din municipiul Reșița.

Tabăra se desfășoară cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și se va încheia sâmbătă 13 iulie 2019 cu o slujbă de mulțumire și o festivitate în cadrul căreia toți copiii vor primi daruri din partea ierarhului.