Tabăra din inima satului Măureni

16 July 2019 Off By Pavel Canea
Tabăra din inima satului Măureni

Aproximativ 50 de copii, coordonați de 23 de formatori și voluntari, participă timp de cinci zile, începând de luni, 15 iulie 2019, la Tabăra din inima satului organizată în Parohia Măureni, din Protopopiatul Reșița.

Tabăra a fost deschisă în dimineața zilei de luni cu o slujbă de Te Deum oficiată de părintele Mihai Ciucur de la Departamentul de tineret al Episcopiei Caransebeșului, alături de părintele Aurel Radics, parohul de la Măureni. În cuvântul său, coordonatorul programului Tabăra din Inima Satului, a menționat că tabăra de la Măureni este cea mai mare de până în prezent, având în vedere numărul de participanți și de voluntari și a felicitat colaborarea foarte bună dintre Biserică – autorități locale și școala din localitate. Primarul comunei Măureni, domnul Brian Filimon, prezent la eveniment, a mulțumit Episcopiei Caransebeșului și echipei de voluntari prezenți pentru că au făcut posibilă organizarea taberei și la Măureni, iar părintele paroh a mulțumit, la rândul său, în numele copiilor și familiilor acestora, pentru oportunitatea de a face parte din acest proiect misionar dedicat copiilor din satele eparhiei Caransebeșului.

Beneficiarii taberei sunt aproximativ 50 de copii din localitate, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, selectați atât pe criterii de incluziune socială, cât și pe criterii de performanțe școlare de către reprezentanții bisericii și ai școlii din Măureni. „Pe parcursul celor cinci zile de tabără, având în vedere și vârsta copiilor, aceștia vor lua parte la un program divers de jocuri, concursuri, ateliere artistice, precum și ateliere de dezvoltare personală și pentru viață, adaptate vârstei lor. Urmărim, de asemenea, integrarea tuturor participanților, indiferent de problemele cu care se confruntă, precum și posibilitatea stabilirii și consolidării unor relații de prietenie și colaborare între copii”,  a precizat părintele inspector.

Referindu-se la echipa de voluntari prezentă la Măureni, acesta a mai precizat că „este cea mai numeroasă echipă de voluntari de până acum, având în vedere numărul mare de participanți, precum și faptul că se va lucra diferențiat pe grupe mici și pe vârste diferite. Ne bucurăm, de asemenea, de sprijinul Alexandrei Nadane, care va fi prezentă pe parcursul întregii tabere, precum și de aportul substanțial al formatorilor juniori care au contribuit la alcătuirea conceptului de tabere TDIS, și mă refer aici, la tineri precum: Anita Radics, George Lăpădat, Alexandru Vuc, sau Andra Jurca – membri ai ATOR Banatul de Munte, care au deja o bogată experiență în lucrul cu copiii și tinerii”.

Pe parcursul taberei de la Măureni, organizatorii vor marca și un alt eveniment important, respectiv aniversarea de 3 ani de la înființarea ATOR Banatul de Munte, care va prilejui săvârșirea Sfintei Liturghii joi, în 18 iulie, în biserica parohială din localitate.

Din program mai fac parte serile tematice (care vor evidenția inclusiv zestrea folclorică a satului), activitățile duhovnicești, focul de tabără, precum și un pelerinaj la Mănăstirea Nera, la care vor participa toți copiii duminică, 21 iulie.

Tabăra de la Măureni este cea de-a opta din această vară, organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în cadrul programului educațional „Tabăra din Inima Satului”, derulat în contextul Anului omagial al satului românesc în Patriarhia Română.