Deschiderea Taberei din Inima Satului Berliște

30 August 2019 Off By Herea Darius
Deschiderea Taberei din Inima Satului Berliște

Joi, 29 august, în comuna Berliște a avut loc deschiderea celei de-a paisprezecea tabără, ultima din acest an organizată în Episcopia Caransebeșului prin proiectul intitulat „Tabăra din Inima Satului”.

Deschiderea oficială a taberei a avut loc în biserica parohială unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către părintele Adrian Nacu, începând cu orele dimineții. Răspunsurile liturgice au fost date de către tinerii voluntari prezenți. În cele ce au urmat, la finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de Te Deum care a reunit reprezentanți ai autorităților locale cu reprezentanți ai echipei de implementare a proiectului „Tabăra din Inima Satului”, care au susținut alocuțiuni despre ceea ce a însemnat TDIS 2019 și despre impactul major pe care l-au avut taberele din această vară asupra copiilor și tinerilor.

Până în data de 2 septembrie, un număr de aproximativ 30 copii și tineri proveniți din satele Berliște, Rusova Veche și Milcoveni vor participa la programul complex și complet al taberei, pe care tinerii voluntari proveniți din mai multe zone ale județului l-au pregătit spre desfășurare. Programul acestei tabere va include, printre altele, și atelierele care s-au dovedit a fi de mare folosință și necesitate de-a lungul proiectului, cum sunt: atelierele de educație pentru viață, atelierele de dezvoltare personală și atelierele de formare duhovnicească.

Tabăra din Inima Satului Berliște, fiind cea de-a paisprezecea tabără ce s-a desfășurat în această vară în Banatul de Munte, închide într-un mod frumos acest lanț al taberelor organizate prin proiectul TDIS în vara anului 2019, în județul Caraș-Severin. Proiectul poartă binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului și a ajuns, prin cele 14 comunități rurale în care a avut loc, în inima a peste 450 copii și tineri care s-au bucurat fiecare, de-a lungul verii, de câte o săptămână de vacanță altfel, petrecută în tinda Bisericii care dorește să le arate tuturor că tinerețea în Biserica lui Hristos înseamnă, înainte de toate, libertate.