Tabăra Națională „Fii ai României” s-a desfășurat la Bozovici

20 August 2019 Off By Herea Darius
Tabăra Națională „Fii ai României” s-a desfășurat la Bozovici

În perioada 02 – 11 august 2019, cu prilejul a 100 de ani de la eliberarea Banatului de către Armata Română, la Bozovici s-a desfășurat a 3-a ediție a Taberei Naționale „Fii ai României”, organizată de către voluntarii Asociației „Neamunit”. Tabăra a debutat cu participarea la Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Bozovici, apoi în cadrul taberei s-au desfășurat ateliere de pictură pe sticlă, de meșteșugărit, activități de ecologizare și curs de autoapărare și prim ajutor.

Copiii au mai participat la conferințe susținute de către prof. Baltasiu și George Damian din București, părintele Moise de la Mănăstirea Oașa, dar și la o interesantă și captivantă lecție de istorie a mișcării de rezistență anticomunistă din Munții Banatului, susținută de către octogenarul Nicolae Ciurică.

Voluntarii din Asociația „Neamunit”, împreună cu câțiva tineri din parohie, au înălțat un catarg pe Dealul „Crâst”, lângă cele trei cruci ce străjuiesc localitatea Bozovici. Pornind din parcul central, într-o frumoasă procesiune, vineri, 9 august, la ceas de seară a avut loc sfințirea drapelului care reprezintă mărturia împlinirii Centenarului Bănățean.

„Dumnezeu să răsplătească osteneala voluntarilor „Fii ai României” de la Asociația „Neamunit” al cărei președinte este Aureliu Surulescu, fiu al Țării Almăjului, să binecuvânteze lucrarea pe care o fac spre slava lui Dumnezeu și ocrotirea neamului nostru românesc.”, a precizat părintele paroh Ion Cherescu.

Duminică, 18 august, în Biserica „Înălțarea Domnului” din această parohie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc premierea copiilor care au participat la această tabără. (Claudiu Românu)