Centrul de Tineret ,,Sf. Mare Mc. Ecaterina” la ceas aniversar

27 November 2019 Off By Pavel Canea
Centrul de Tineret ,,Sf. Mare Mc. Ecaterina” la ceas aniversar

Primul Centru de tineret din Episcopia Caransebeșului, Centrul ,,Sf. Mare Mc. Ecaterina” din Oravița, a sărbătorit 7 ani de existență.

Sfințit și inaugurat în anul 2012, Centrul de Tineret și-a cinstit, ca în fiecare an, ocrotitoarea prin rugăciunea credincioșilor, dar și prin activitățile religioase ale copiilor care își desfășoară activitatea în acest locaș.

După rugăciunile închinate Sfintei Mucenițe,  în Biserica ,,Sf. Proroc Ilie Tesviteanul”, prin osteneala părintelui paroh Gelu Petru Moldovan, a părintelui Marinel Bobescu de la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oravița și a diaconului Falcă Florin, copiii de la centru, coordonați de doamna preoteasă Simona Ionela Moldovan, au sărbătorit 7 ani de activități binecuvântate, alături de părinți, bunici, cadre didactice de la școlile din oraș, voluntari, prieteni ai centrului.

Invitatul serii, doamna profesoară Alideia Țepeneu, directorul Liceului Teoretic ,,General Dragalina” din Oravița, absolventă a Facultății de Litere și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, a răspuns cu mare bucurie provocării de a le vorbi tinerilor despre viața și virtuțile Sfintei Mucenițe. După captarea atenției tinerilor printr-un rebus a cărei rezolvare a dus la numele Sfintei prăznuite la 25 noiembrie, doamna director Alideia Țepeneu a susținut o prezentare Power Point despre viața deosebită a muceniței, descrisă ca model de credință și înțelepciune, de curaj, curăție și dragoste față de cele sfinte, mireasă a lui Iisus Hristos și neostenită luptătoare pentru convertirea celor mulți la adevărata credință.

Copiii și tinerii prezenți au fost împărțiți pe grupe, având ca sarcină de lucru lectura unor episoade semnificative din viața Sfintei Ecaterina, precum convertirea la credința creștină, căsătoria mistică cu Mirele Iisus Hristos, curajul de a înfrunta pe cei care se închinau zeilor, puterea de a îndura torturile în numele adevăratului Dumnezeu, martiriul. La final, tinerii au notat virtuțile Sfintei, concluzionând printr-un cvintet, ideea esențială a activității: ,,Sfânta Ecaterina/Cea frumoasă și înțeleaptă/Iubind, luptând, mărturisind/Cu Mirele Iisus s-a logodit/Și prin martirizare muceniț-a devenit.”

La eveniment au participat și reprezentanții Centrului de tineret al Parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului” din Oravița, alături de părintele paroh Marinel Bobescu și de doamna preoteasă, pentru a se bucura împreună de această frumoasă sărbătoare. Maria Bobescu a prezentat, spre final, povestea proiectului ,,Tabăra din Inima Satului”, desfășurat în 14 localități rurale în această vară, sub îndrumarea Episcopiei Caransebeșului, împărtășind emoții, bucurii, povești de viață ale voluntarilor, formatorilor și ale tuturor participanților.

În final, doamna director Alideia Țepeneu a mulțumit Centrului de tineret ,,Sf. Mare Mc. Ecaterina” pentru invitație, exprimându-și aprecierea pentru deosebita activitate desfășurată în acest loc binecuvântat, concluzionând: ,,Sfânta Mare Muceniță Ecaterina reprezintă un model de credință și înțelepciune, de curăție și dragoste pentru cele sfinte, de curaj și sacrificiu, pe care tinerii din zilele noastre ar trebui să-l cunoască. Dacă fiecare dintre noi plecăm cu un gând bun, meditând măcar la una dintre virtuțile Sfintei, înseamnă că misiunea noastră de a oferi tinerilor modele autentice de moralitate și credință s-a împlinit. Fie ca înțelepciunea și credința Sfintei al cărei nume îl purtați să vă călăuzească mereu pașii spre activități minunate și binecuvântate!”