Activități cu tinerii la Bozovici

3 December 2019 Off By Pavel Canea
Activități cu tinerii la Bozovici

Săptămâna trecută, în Parohia Bozovici din Protopopiatul Băile Herculane s-au desfășurat diferite manifestări dedicate sărbătorii Sfântului Apostol Andrei și Zilei Naționale a României. Sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de ziua Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, tinerii din Centrul de tineret „Timotheos” din Bozovici au avut parte de o seară duhovnicească petrecută la Mănăstirea Almăj Putna.

La ceas de seară s-au deplasat spre mânăstire, unde părintele Andrei, stareţul mănăstirii, le-a vorbit despre viaţa petrecută în rugăciune şi despre felul cum din tinereţe și-a îndreptat paşii către viaţa monahală. Ca de fiecare dată, și la seara duhovnicească de la Mănăstirea Almăj Putna, au fost însoţiţi de părintele ieromonah Filotei Gherman, stareţul Schitului Bogâltin, prietenul tinerilor de la centru. Seara duhovnicească s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Ziua Națională a României sărbătorită la Bozovici

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită cu multă bucurie şi în Parohia Bozovici din Protopopiatul Băile Herculane. Tinerii din Centrul de tineret al parohiei, alături de copiii din clasa pregătitoare, îndrumaţi de către doamna profesoară Cherescu Claudia, au participat la Sfânta Liturghie apoi la slujba de Te-Deum, după care au susţinut un program de poezii şi cântece patriotice.

La eveniment a fost prezent şi primarul comunei Bozovici, care de fiecare dată sprijină activitățile desfăşurate de către parohie. La final,  toţi copiii au fost răsplătiţi cu dulciuri din partea parohiei. (Pr. Ion Cherescu)