Vizită pastorală în Filia Rusova Veche

Vizită pastorală în Filia Rusova Veche

Album foto
Sâmbătă, 21 iunie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a poposit în mijlocul credincioşilor din Filia Rusova Veche, din cadrul Parohiei Berlişte, Protopopiatul Moldova Nouă
Autor: Serviciul Pastoral
Sâmbătă, 21 iunie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a poposit în mijlocul credincioşilor din Filia Rusova Veche, din cadrul Parohiei Berlişte, Protopopiatul Moldova Nouă. Cu acest prilej, ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Înălţarea Domnului”. La slujbă au participat autorităţi locale precum şi un număr mare de credincioşi. În cadrul Sfintei Liturghii chiriarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marian Buliga. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Deși în această parohie au rămas foarte puțini credincioși, avem o biserică reprezentativă, fiind unul dintre cele mai vechi locașuri de închinare din eparhia noastră, cu o pictură deosebit de frumoasă. Aflându-ne în această perioadă specială, care este Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi pentru că nu am mai slujit aici Sfânta Liturghie, am dorit să fim astăzi împreună cu aceşti buni credincioşi din satul Rusova Veche. Am avut bucuria să vedem că foarte mulți dintre ei au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Sfintele Taine”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Localitatea Rusova Veche este atestată documentar în anul 1421, iar biserica „Înălţarea Domnului” a fost construită înainte de anul 1798 şi reclădită în anul 1832. Acest lăcaș de cult a fost înfrumusețat cu pictură în jurul anului 1860.


Data: 21 iunie 2014 • Vizualizări: 608