Post și rugăciune în Parohia Domașnea

4 December 2018 Off By Herea Darius
Post și rugăciune în Parohia Domașnea

În Duminica a 31-a după Rusalii, la orele după-amiezii, în Biserica „Sfântul Atanasie al Athonului” – Parohia Domașnea din Protopopiatul Băile Herculane, s-a săvârșit Taina Sfântului Maslu în perioada Postului Nașterii Domnului, de către părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane și preot paroh al Parohiei Domașnea, împreună cu un sobor de preoți format din părintele Nicolae Vălușescu din Parohia Cornereva, părintele Bogdan Belu din Parohia Bârza, părintele Pavel Găină din Parohia Pecinișca, părintele Zaharia Cocie de la Parohia Verendin și părintele Marius Dănănău – secretarul Protoieriei Băile Herculane.

Aflându-ne în perioada Postului Nașterii Pruncului Sfânt, numeroși credincioși au participat prin numărul impresionant al celor ce au venit să ceară de la „Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre”, tămăduire trupească și mai ales sufletească.

Cele șapte rugăciuni diferite care au fost rostite în cadrul slujbei Sfântului Maslu, de către soborul preoțesc, ocupă un loc central în sânul slujbei. Amintind milostivirea și bunătatea pe care Dumnezeu le-a arătat întotdeauna față de oameni, în ele se cere păzirea vieții bolnavului, ușurarea de chinuri, vindecarea și întărirea trupului și totodată iertarea păcatelor, tărie duhovnicească, primenirea întregii sale făpturi și înnoirea în Hristos a vieții sale.

Credincioșii care partcipă la Taina Sfântului Maslu sunt pătrunși de rugăciunile și de citirile ce se fac, înțelegându-le într-o altă lumină duhovnicească și pătrunzându-se de ele cu altă tărie. Sunt lecturi și rugăciuni sfinte, menite să aducă în sufletul necăjit și întristat, pocăință, pace, liniște și ușurare.

La finalul slujbei, părintele Bogdan Belu de la Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” Bârza a ținut un bogat cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți. Părintele protopop a adresat mulțumiri părintelui pentru cuvântul de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor, mulțumind lui Dumnezeu pentru harul Său revărsat peste Parohia Domașnea.