Ziua Națională a României sărbătorită la Comorâște

4 December 2018 Off By Herea Darius
Ziua Națională a României sărbătorită la Comorâște

Pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe Comorâște, serbarea zilei naționale de 1 decembrie, a început cu ora 10 când la biserica din sat au fost trase clopotele timp de 3 minute în memoria făuritorilor Marii Uniri din data de 1 decembrie 1918, dar și întru pomenirea a tuturor eroilor care s-au jertfit pe toate câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial, pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe strămoșești, însă în primul rând pentru întregirea și unificarea celor trei Principate: Transilvania, Bucovina și Basarabia, într-o singură și nedespărțită țară numită România Mare.

În continuarea acestei sărbătoriri, la Școala Primară cu clasele I-IV din sat, a urmat un program cultural-artistic, organizat de doamnele învățătoare în colaborare cu elevii care au intonat o serie de cântece patriotice. După terminarea acestui program cultural-artistic, credincioșii împreună cu părintele lor duhovnicesc Petru Boru și-au îndreptat pașii spre Biserica parohială, unde la ora 12, a fost oficiată o slujbă de mulțumirea prin care s-a dat slavă Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra poporului român, în cei 100 de ani trecuți de la Marea Unire. Sfârșitul acestei slujbe de mulțumire numită Te Deum, a fost marcat prin citirea, mesajului Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, de către părintele paroh Petru Boru.

„Marea Unire din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Mărturia ei stă în faptul că desăvârșirea unității naționale nu este opera nici unui om politic și nici a unei puteri politice, ea este fapta istorică a întregii națiuni române realizată” – Florin Constantiniu.