Părintele Constantin Necula va conferenția la Reșița și Caransebeș

1 May 2019 Off By Herea Darius
Părintele Constantin Necula va conferenția la Reșița și Caransebeș

În debutul Zilelor Credinței și Culturii, Episcopia Caransebeșului organizează o conferință duhovnicească cu tema „Paștele Crucii, Pedagogia Învierii”, conferință susținută de pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, profesor la Facultatea de Teologie „Sf. Andrei Șaguna” din Sibiu.

Prima conferință va fi susținută duminică, 5 mai, începând cu ora 17, în Aula Magna a Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, urmând ca cea de-a doua conferință să fie susținută luni, 6 mai, începând cu ora 17, în Sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” din municipiul Caransebeș.

Părintele profesor Constantin Necula este cunoscut ca fiind „părintele tinerilor”, un prieten al generației tinere, care, prin conferințele sale, apropie pe aceștia de Hristos. Cu un suflet la fel de tânăr ca al celor cărora le conferențiază, părintele Necula le descoperă tinerilor Ortodoxia ca fiind credința adevărată, vie și totuși modernă, propovăduind pe Hristos în limba și pe înțelesul inimilor tinere, în zilele noastre robite de curiozități și interese deșarte, dar și de idei eronate cu privire la semnificația libertății de care se bucură tinerii noștri astăzi. Părintele relevă tinerilor adevărata libertate, și anume Hristos, dar nu ca un lacăt spre gustarea dulceților tinereții, ci ca o cale spre descoperirea adevăratei bucurii a tinereții și a întregii vieți.