23. Schitul „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul” Slatina Nera  Mănăstiri

23. Schitul „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul” Slatina Nera

Hram: „Sfântul Siluan Athonitul” (24 septembrie)
Numărul de viețuitori: 3 viețuitori (viață de obște)
Posibilități de cazare: în curs de amenajare
Localizare: Slatina Nera, com. Sasca Montană, jud. Caraș-Severin, cod 327334
Acces rutier: DN 57 Oravița – intersecția Ciuchici – Macoviște – Slatina Nera
Stareț: Protosinghel Teofan Munteanu
Telefon: 0733.044.566
Email: nera.sf.siluan@gmail.com
Preot slujitor: Sofronie Cuciurean

Schitul „Sfântul Cuvios Siluan Athonitul” a fost întemeiat în anul 2013, iar piatra de temelie a bisericii a fost pusă la data de 22 noiembrie 2014 de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În scurt timp a fost înălțată o frumoasă biserică de lemn urmând să înceapă lucrările la corpul de chilii.

Schitul se află în apropierea Clinicii Nera, prima clinică de recuperare oncologică din România, care va încorpora şi un centru de cercetări. Clinica se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.

Clinica Nera va fi înălţată, cu ajutorul tău şi-al celor care vor să pună la temelia ei o faptă bună, în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat, şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Obștea schitului Sfântul Siluan și-a asumat cu responsabilitate să fie aproape celor aflați în suferință, să întindă o mână caldă de ajutor bolnavilor de cancer – și nu numai, ci și celor ce pătimesc în multele neputințe trupești sau sufletești. Și de asemenea, obștea este dăruită slujirii oricărui suflet care bate la poarta schitului căutând mai adevărat comuniunea cu Dumnezeu și viața veșnică.