Campanie de donare de sânge la Băile Herculane

13 January 2020 Off By Herea Darius
Campanie de donare de sânge la Băile Herculane

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian și prin purtarea de grijă a părintelui protopop Iosif Frenț, în orașul-stațiune Băile Herculane, vineri, 17 ianuarie, va avea loc o campanie de donare de sânge. Această campanie se va desfășura între orele 9.00 și 13.00, în incinta Mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul de pe Valea Cernei.

„Așteptăm în număr mare credincioși din Băile Herculane și nu numai, ca prin această campanie să întindem și noi o mână de ajutor persoanelor cu nevoi, în modul acesta dovedind că Biserica poartă de grijă și se implică și în bunul mers al sănătății trupești, nu doar al sănătății sufletești. Sperăm ca prin prezența noastră la această acțiune să conștientizăm și pe alții de criza actuală de sânge cu care se confruntă țara noastră”, a precizat părintele Iosif Frenț – protopop de Băile Herculane.

Campania de donare de sânge se desfășoară în urma parteneriatului încheiat între Centrul de Transfuzii Sanguine Reșița și Episcopia Caransebeșului, care de câțiva ani organizează un program adecvat pentru ca preoții împreună cu credincioșii să poată dona sânge.

Așadar, cei care doresc să ajute aproapele, sunt așteptați la această campanie umanitară, știind că nevoia de sânge este acută în multe unități medicale, deoarece există intervenții chirurgicale care sunt amânate în spitale din cauza acestei lipse. Numărul de cazuri de îmbolnăviri din spitale crește în continuare, de aceea trebuie să ne gândim că poate cineva are nevoie de o picătură de viață, care este sângele. Știm că sângele nu se poate cumpăra din farmacii, de aceea este foarte important să donăm pentru semenii noștri și totodată să împlinim cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: Să vă iubiţi unii pe alţii! Aşa cum v-am iubit Eu, tot aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii (Ioan 13:34).

Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, să nu aibă afecțiuni cronice și intervenții chirurgicale. (Claudiu Românu)