„În întâmpinarea Crăciunului”, alături de Cantus Domini, la Caransebeș

4 December 2021 Off By Herea Darius
„În întâmpinarea Crăciunului”, alături de Cantus Domini, la Caransebeș

În vremuri de grea încercare, aflate sub imperiul COVID-ului, în care boala și moartea sunt la fiecare pas, singura nădejde a creștinilor o reprezintă Hristos Domnul, Cel care lucrează în chip minunat și tainic prin semenii noștri. Oamenii prin care El Și-a săvârșit lucrarea izbăvitoare, în aceste vremuri tulburi, sunt chiar cadrele medicale, doctorii și asistenții care au vegheat, zi și noapte, asupra bolnavilor, luptând pentru viață, deseori cu teamă, deznădejde, întrebări fără răspuns, în lacrimi și cu rugăciuni, gustând atât din biruința vieții, cât și din groaza morții.

În întâmpinarea Crăciunului, gândurile bune, rugăciunile și recunoștința noastră se îndreaptă asupra eroilor din linia întâi de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, care au luptat pentru ca viața să câștige în fața temutului virus, printr-un concert extraordinar de colinde, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului,  sâmbătă, 11 decembrie, începând cu ora 16, la Casa de Cultură „George Suru” din Caransebeș, și susținut de Corul bărbătesc Cantus Domini din București, aflat sub bagheta Arhid. Răzvan-Constantin Ștefan.

Corul bărbătesc CANTUS DOMINI a apărut din inițiativa unor iubitori de muzică, tineri de formație teologică și/sau muzicală. Astfel, membrii acestui cor sunt doctoranzi, masteranzi şi studenţi teologi, majoritatea absolvenţi ai Sminarului Teologic din București dar şi actuali elevi seminarişti. Caracterul muzicii interpretate este, în mare parte sacru, dar repertoriul corului este unul variat, cuprinzând atât muzica de tradiție folclorică românească precum şi muzică din repertoriul coral internaţional (muzică sacră şi profană).

Spre slava Domnului nostru Iisus Hristos, Cel născut în ieslea Betleemului pentru a îndumnezei omenirea și pentru a aduce biruința vieții asupra morții, dar și spre mângâierea celor care luptă neobosiți împotriva morții, ca apostoli propovăduitori ai vieții, vor răsuna colinde tradiționale românești, colinde internaționale și colinde vocal instrumentale, cu acompaniament de pian, chitară, vioară și harpă.

Concertul extraordinar de colinde denumit sugestiv «În întâmpinarea Crăciunului» aduce în Caransebeș excelența în ce privește performanța muzicală și în ce privește mesajul Crăciunului propovăduit de unul de dintre cele mai cunoscute și recunoscute coruri bărbătești din  România. Acest spectacol, pentru că este unul de excelență, se adresează și celor care, prin efortul lor cotidian din ultimii 2 ani, au devenit pentru noi străjerii noștri și îngerii noștri păzitori, adică personalului medical din Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș. În felul acesta, medicina sufletească și medicina trupească se îngemănează într-o gală de excelență, care este menită să ne aducă în suflete mult curaj, multă dragoste și multă bucurie, care poate veni numai în întâmpinarea Crăciunului. Cu aceste gânduri, invităm pe toți iubitorii de muzică și de colind să fim împreună fizic și pe pagina de socializare a Episcopiei Caransebeșului. Vă așteptăm și vă dorim tuturor sărbători binecuvântate!”, a subliniat părintele arhim. Casian Rușeț, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, potrivit normelor prevăzute de legislație, și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Episcopiei Caransebeșului.