Începutul unui nou an şcolar la Seminarul Teologic din Caransebeş

Începutul unui nou an şcolar la Seminarul Teologic din Caransebeş
Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeş a primit elevii seminarişti în noul an şcolar
După prăznuirea Înălţării Sf. Cruci pe muntele Mic, în data de 14 septembrie şi a Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş în data de 15 septembrie, elevii Seminarului Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeş au reînceput cursurile unui nou an şcolar.


Deschiderea festivă a noului an şcolar a avut loc în sala de festivităţi "Episcop Elie Miron Cristea a Episcopiei Caransebeşului în prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, a domnului primar al municipiului Caransebeş Marcel Vela, a domnului decan al Facultăţii de Teologie din Caransebeş Gheorghe Popovici şi a părinţilor profesori, cadre didactice la seminarul teologic.


Pentru a sublinia importanţa studiului şi a programului duhovnicesc în decursul unui an şcolar, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a ţinut un cuvânt de folos tinerilor elevi seminarişti.


După încheierea deschiderii festive la Centrul Eparhial, elevii însoţiţi de părinţii profesori şi de părinţii pedagogi s-au cazat în căminul seminarului teologic şi şi-au primit sălile de curs.

Seminarul teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeş a luat fiinţă în anul 1965 prin purtarea de grijă a primului episcop român al Caransebeşului. De atunci şi până în prezent seminarul teologic a funcţionat neîntrerupt, oferind bisericii ortodoxe şi neamului român oameni de nădejde care s-au remarcat în istoria noastră naţională.Autor: Sectorul Cultural • Data: 16 septembrie 2009 • Vizualizări: 1609