Conferinţă duhovnicească în Episcopia Caransebeşului

Conferinţă duhovnicească în Episcopia Caransebeşului
În data de 26 noiembrie a.c., a avut loc la Caransebeş conferinţa cu tema „Calea mântuirii” susţinută de părintele Alexandru Niţă
Pentru folosul spiritual şi cultural al credincioşilor din Episcopia noastră, în Postul Crăciunului sunt invitate la Caransebeş personalităţi ale vieţii bisericeşti şi culturale din România pentru a susţine conferinţe cu tematică specifică. Conferinţele organizate până acum de Episcopia Caransebeşului au adunat foarte mulţi credincioşi care, sperăm, s-au folosit din cuvintele auzite.

Astfel, în data de 26 noiembrie 2009, s-a desfăşurat în sala de festivităţi Elie Miron Cristea a Episcopiei Caransebeşului, conferinţa cu tema Calea mântuirii, susţinută de părintele Alexandru Niţă de la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Părintele Alexandru este absolvent al Cursurilor de doctorat în metafizică la o renumită universitate din S.U.A.

Conferinţa propune o cale de întoarcere la Hristos, după exemple de convertiri din S.U.A , persoane care au ajuns să-l cunoască pe Hristos şi au slujit Biserica Ortodoxă. La conferinţă au participat tineri seminarişti, studenţi teologi şi numeroşi credincioşi credincioase care au participat activ la conferinţă. La final părintele Alexandru şi-a prezentat cartea Treptele raiului şi a oferit autografe.

Următoarea conferinţă va avea loc miercuri, 2 decembrie, ora 17.00 şi va susţinută de d-na prof. univ dr. Otilia Hedeşan cu tema Poveşti şi imagini din Timoc.Autor: Sectorul Cultural • Data: 27 noiembrie 2009 • Vizualizări: 796