Credinţă pe urmele istoriei

Credinţă pe urmele istoriei
Un grup de profesori și tineri din Reșița au efectuat o excursie tematică în Italia
Printre bogăţiile pe care omul şi le poate aduna in această viaţă se poate număra şi bucuria de a descoperi, de a colinda lumea în care trăim, de a lega prietenii cu oameni de diferite confesiuni şi etnii, într-un cuvânt de a înţelege ce înseamnă ,,unitatea în diversitate’’.

Cu un astfel de gând, săptămâna trecută (19 – 24 noiembrie 2009), împreună cu un grup de tineri şi profesori din Reşiţa am avut parte de o experienţă plăcută în Italia, pentru a treia oară fiind prezenţi la Centrul pentru tineret Giovanni Paolo II din Loreto.

Acolo am avut parte de o reîntâlnire cordială cu Don Franceso Pierpaoli, directorul centrului, cu prietenii din Loreto dar şi cu grupul celor veniţi din Anglia, de la parohia St. Alban. Dincolo de cele ce s-au discutat, merită să ne oprim atenţia asupra farmecului acelor locuri încarcate de legendă. O vizită la catedrala din Loreto, cu siguranţă ne va face să înţelegem evlavia deosebită faţă de de Fecioara Maria (,,Virgo Lauretana’’) şi legenda Sfintei Case din Nazaret prezentă în interiorul bazilicii.

Cu un entuziasm aparte credinţa ne-a purtat pe urmele istoriei la Roma ,,eternă’’, acel Limen Apostolorum în care trecutul ne vorbeşte la tot pasul. Aproape de Forul şi de Columna lui Traian poţi simţi mai aproape glasul strămoşilor daci, poţi descoperi cu demnitate identitatea şi continuitatea poporului nostru. Colosseum – ul nu aduce aminte doar de bogaţia Imperiului Roman de altădată dar şi de sângele martirilor creştini jertfit pentru mărturia lor şi a generaţiilor viitoare.

În cele din urmă, prezenţa noastră la Vatican şi la basilica San Pietro a întregit într-un fel a spune bucuria de a descoperi şi alte orizonturi spirituale, de a înţelege ce ne aproprie şi ceea ce încă ne mai separă de ceilalţi.

Autor: Sectorul Prezidial • Data: 29 noiembrie 2009 • Vizualizări: 1493