Conferinţă duhovnicească în Episcopia Caransebeşului

Conferinţă duhovnicească în Episcopia Caransebeşului
În sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului s-a susţinut conferința cu tema Poveşti şi imagini din Timoc de către prof. univ dr. Otilia Hedeşan
Miercuri, 2 decembrie, , în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului „Elie Miron Cristea” a avut loc conferinţa d-nei prof. univ dr. Otilia Hedeşan cu tema Poveşti şi imagini din Timoc. Doamna prof. univ. dr. Otilia Hedeşan este decan la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Împreună cu o echipă de tineri cercetători antropologi (preparator drd. Nicoleta Muşat, drd. Corina Pop şi drd. Monica Vlad) au înteprins în Valea Timocului mai multe vizite în care au descoperit viaţa şi obiceiurile românilor care trăiesc acolo. Rezultatele studiului de teren antropologic vor fi împărtăşite celor dornici de a cunoaşte aspecte religioase din viaţa fraţilor noştri români de la sud de Dunăre.

La conferinţă au participat tineri seminarişti, studenţi teologi şi numeroşi credincioşi dornici să afle detalii despre viaţa şi spiritualitatea românilor sud-dunăreni.

Aceste se manifestări se încadrează în efortul depus de Episcopia Caransebeşului pentru conservarea conştiinţei şi identităţii româneşti la sud de Dunăre şi este o urmare a vizitelor Chiriarhului şi a delegaţilor având ca scop păstrarea identităţii şi spiritualităţii româneşti a românlor care trăiesc la sud de Dunăre.

Autor: Sectorul Prezidial • Data: 2 decembrie 2009 • Vizualizări: 804