Praznicul obiceiurilor de iarnă din Banatul Sârbesc

Praznicul obiceiurilor de iarnă din Banatul Sârbesc
Praznicul obiceiurilor de iarnă de la Torac
Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului, la invitaţia Societăţii Române de Etnografie şi Folclor din Voivodina, a Institutului Cultural Român din aceaşi provincie autonomă a Serbiei şi urmare a relaţiilor de bună-frăţietate cu Parohia Ortodoxă Română din Toracu Mare – Serbia, membrii grupului „Strana Strămoşească” de la Parohia „Sf. Apostoli Petru şi Pavel- Govândari” din Reşiţa, au fost prezenţi în data de 19 decembrie la cea de-a XII-a ediţie a manifestării „Praznicul obiceiurilor de iarnă” de la Torac.

După săvârşirea slujbei de „Te Deum” la bisericuţa de lemn de la Casa românească din Torac, împreună cu pr. Petru Drăghicescu, protopopul locului, pr. Petrică Ghimboaşă de la Berzovia şi pr. Emanuel Mojic de la Toracu Mic, şi în prezenţa domnului ministru Daniel Petrovici, a domnului Costa Roşu, Preşedintele Insitutului Cultural Român şi a altor oficialităţi romane şi sârbe, pr. Petru Berbentia a rostit un cuvânt omagial.

Tot la Casa Româmnească, copii din satele româneşti din Banatul sârbesc au prezentat obiceiuri de iarnă.


e. Au fost prezente nouă coruri din Serbia şi România care au prezentat un manunchi de colinde româneşti, aducând bucurie în inimile celor prezenţi.
Autor: Sectorul Prezidial • Data: 20 decembrie 2009 • Vizualizări: 1392