Cadorisirea bolnavilor, comemorarea eroilor şi alaiul colindătorilor la Reşiţa

Cadorisirea bolnavilor, comemorarea eroilor şi alaiul colindătorilor la Reşiţa
Cadorisirea bolnavilor, comemorarea eroilor şi alaiul colindătorilor la Reşiţa
La împlinirea a 20 de ani de la Revoluţia Română din anul 1989, Chiriarhul Episcopiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a dedicat întreaga zi de 22 decembrie municipiului Reşiţa. Încă din zorii zilei, Preasfinţia Sa, însoţit de corala preoţilor din protopopiatul Reşiţa a oferit un buchet de colinde şi daruri bătrânilor de la azilul din cartierul Margina Lend. Mai apoi Ierarhul însoţit de aceeaşi colindători a vizitat bolnavii din spitalele reşiţene, oferind deopotrivă calendare, iconiţe şi cadouri de sărbători.

Pentru a cinsti cum se cuvine împlinirea a 20 de ani de când în municipiul Reşiţa se vărsa sânge de martir pentru libertatea şi demnitatea poporului Român, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a săvârşit o slujbă de pomenire în memoria celor căzuţi în revoluţia decembristă din anul 1989. Momentul de comemorare a avut loc în prezenţa colindătorilor veniţi să participe la manifestarea tradiţională „Alaiul colindătorilor”.

În încheierea zilei, la demisolul bisericii cu hramul „Schimbarea la Faţă” din Reşiţa a avut loc „Alaiul colindătorilor”. În acest an, datorită vremii nefavorabile cele 25 de cete de colindători au fost primite în demisolul noii biserici din cartierul reşiţean Govândari, aflată în stadiul de finalizare.

Cei aproape 1000 de colindători au venit din parohiile protopopiatului Reşiţa şi de la diferite centre şcolare sau culturale ale municipiului Reşiţa. Un moment deosebit a fost urarea tradiţională de anul nou adusă reşiţenilor de un grup de elevi ai Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş.

La finalul manifestării, Preasfinţitul părinte Episcop Lucian a mulţumit pentru vestea cea bună a Naşterii lui Hristos şi a împărţit daruri şi iconiţe tuturor celor prezenţi.

Autor: Sectorul Cultural • Data: 23 decembrie 2009 • Vizualizări: 1016