Vizită frăţească în Episcopia Caransebeşului

Vizită frăţească în Episcopia Caransebeşului
Vizită frăţească în Episcopia Caransebeşului
În data de 29 decembrie a.c. Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a primit la reşedinţa episcopală din Caransebeş o delegaţie a bisericii romano-catolice, din Italia, condusă de părintele Giorgio Paolini, parohul bisericii Santa Maria Borgo din Pesaro dimpreună cu părintele Pal, Arhidiacon de zona Caraş-Severin.

Delegaţia a vizitat mai întâi, demisolul catedralei cu hramul Învierea Domnului, şantierul noii catedrale episcopale şi expoziţia permanentă de artă veche bisericească de la centrul eparhial, după care a fost primită de Întâistătătorul eparhiei.

Alături de oaspeţi au fost prezenţi şi preoţi ortodocşi din Reşiţa având ca reprezentanţi pr. Berbentia Petru, pr. Itineanţu Petru şi pr. prof de religie Nicolae Chiosa. S-a discutat în acest context de buna colaborare a bisericilor ortodoxe şi romano catolice atât pe plan local, reprezentând colaborarea celor doi Ierarhi din Timişoara, respectiv Caransebeş, cât şi frăţietatea dintre Excelenţa Sa Mons. Piero Coccia din Pesaro şi Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

Totodată s-a stabilit un calendar al colaborării dintre tinerii ortodocşi şi romano-catolici pentru anul 2010, precum şi un calendar al vizitelor reciproce a delegaţiei romano-catolice în Episcopia Caransebeşului şi a delegaţiei ortodoxe în Pesaro-Italia. În încheiere oaspeţii au vizitat Mănăstirea Teiuş de lângă Caransebeş.

Autor: Secţia Prezidială • Data: 29 decembrie 2009 • Vizualizări: 2076