Voluntariat la centrele sociale

Voluntariat la centrele sociale
În cadrul Complexului de Servicii sociale "Sfântul Vasile cel Mare" din Caransebeş, anul 2010 a debutat cu bucuria de a-i avea în mijlocul nostru pe tinerii voluntari de la liceele „C.D. Loga” şi „Traian Doda”, din Caransebeş, sub îndrumarea domnului profesor Rada Petru (profesor de matematică-fizică şi informatică), care au dat o mână de ajutor beneficiarilor Centrului de Zi, în realizarea unor activităţi cu scop educativ-creativ.

De la tinerii voluntari, copiii au învăţat să lucreze în grup, să facă picturi şi desene după noile tehnici, să-şi pună imaginaţia pe prim plan pentru a obţine cele mai bune lucrări. Unde au întâmpinat dificultăţi, aceştia au fost sprijiniţi cu multă răbdare şi dragoste, asistând astfel la începutul consolidării unei prietenii între beneficiarii centrului şi voluntari.

Dorim ca pe viitor acţiunile de voluntariat să devină o tradiţie şi un mod de lucru pentru ajutorarea celor aflaţi în dificultate şi invităm pe toţi cei interesaţi de a-şi oferi sprijinul să apeleze la servicu social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, sub patronajul căreia funcţionează acest centru social, pentru a identifica modalităţile de implicare a fiecărui voluntar în activităţile sociale ce se desfăşoară.

Autor: Educator: Călina Chicoş • Data: 1 februarie 2010 • Vizualizări: 1366