Prăznuirea Duminicii Ortodoxiei în Episcopia Caransebeşului

Prăznuirea Duminicii Ortodoxiei în Episcopia Caransebeşului
În prima duminică din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, membrii Permanenţei Eparhiale şi părinţii slujitori ai catedralei au slujit Sf. Liturghie la catedrala episcopală istorică „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”din Caransebe
În prima duminică din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, membrii Permanenţei Eparhiale şi părinţii slujitori ai catedralei au săvârşit Sf. Liturghie la catedrala episcopală istorică „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”din Caransebeş.

Sute de credincioşi au participat la dumnezeiasca Liturghie din prima duminică a Postului Mare, numită şi „Duminica Ortodoxiei”, mare parte din cei prezenţi împărtăşindu-se cu Sfintele Taine ale lui Hristos.

În această duminică în care se prăznuieşte biruinţa dreptei credinţe în faţa celorlalte erezii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a săvârşit prima Sf. Liturghie a Sf. Vasile cel Mare din acest post, pregătind Sfinte Taine şi pentru săptămâna viitoare la Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite.

La acest praznic a fost citită şi pastorala Sf. Sinod al B.O.R, în încheiere Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian făcând urări de binecuvântare cu ani duhovniceşti îmbelşugaţi tuturor celor de faţă.

Totodată Centrul Eparhial a împărţit gratuit pliante în care se explică aricolele Crezului Ortodox, ca urmare a recomandării Patriarhiei Române, privitor la proclamarea în anul 2010 a „Anul omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti”, în contextul aniversării a 1685 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325) şi a 125 de ani de la recunoaşterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885).

Pentru Eparhia Caransebeşului se adaugă în acest an sărbătoarirea centenarului instalării episcopului Miron Cristea la Caransebeş (1910-2010). În acest sens, în programul cadru de evidenţiere în rândurile preoţilor şi credincioşilor a evenimentelor amintite, Episcopia Caransebeşului a editat un set de opt pliante care vor fi împărţite gratuit credincioşilor în bisericile eparhiei, începând cu această duminică.

Pliantele se oferă gratuit în toate unităţile de cult ale Episcopiei Caransebeşului, conţinutul lor este aprobat de Permanenţa Consiliului Eparhial, iar forma grafică este una atractivă, menită a stârni interesul credincioşilor pentru conţinutul ei.Autor: Secţia Prezidială • Data: 21 februarie 2010 • Vizualizări: 1351