Conferinţa „Tradiţia muzicală a Ortodoxiei”

Conferinţa „Tradiţia muzicală a Ortodoxiei”
Domnul Profesor universitar Dr. NICOLAE GHEORGHIŢĂ de la Facultatea de Muzică din Bucureşti a susţinut conferinţa „Tradiţia muzicală a Ortodoxiei”
Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Hot. 7131 / 2 noiembrie 2009), prin care se recomandă centrelor eparhiale popularizarea muzicii psaltice în rândul preoţilor Bisericii Ortodoxe, dar şi în contextul prăznuirii Duminicii Ortodoxiei, Episcopia Caransebeşului a organizat conferinţa „Tradiţia muzicală a Ortodoxiei” pentru preoţi şi teologi, în sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial.


Cei peste 200 de participanţi au putut asculta conferinţa susţinută de către Domnul Profesor universitar Dr. NICOLAE GHEORGHIŢĂ de la Facultatea de Muzică din Bucureşti. Domnia Sa a susţinut prelegerea, însoţită de imagini şi exemplificări auditive ale evoluţiei muzicii bisericeşti şi a notării acesteia.


La conferinţă a participat şi Întâistătătorul eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, precum şi membrii Permanenţei Consiliului Eparhial.

Dacă la conferinţa de la Centrul Eparhial din Caransebeş au participat preoţii din protopopiatele Caransebeş şi Băile Herculane, mâine 23 februarie 2010, în sala LIRA a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa, la aceeaşi conferinţă vor lua parte parte preoţii din protopopiatele Reşiţa şi Oraviţa.


Autor: Sectorul Prezidial • Data: 22 februarie 2010 • Vizualizări: 1332