Dar duhovnicesc pentru bătrânii Azilului Marginea Lend din Reşiţa

Dar duhovnicesc pentru bătrânii Azilului Marginea Lend din Reşiţa
Episcopia Caransebeşului a cercetat bătrânii azilului din Margina Lend cu prilejul zilei internaţionale a femeilor - 8 martie
În ajunul prăznuirii zilei internaţionale a femeii, 8 martie, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a făcut o vizită misionară şi de suflet bătrânilor din azilul cartierului Margina Lend-Reşiţa. În debutul vizitei, Preasfinţia Sa a săvârşit slujba vecerniei în biserica aflată în incinta azilului.

Biserica parohiei "Sf. Ap. Petru şi Pavel" Margina Lend din Reşiţa, funcţionează în incinta azilului de bătrâni din acelaşi cartier şi îmlineşte un dublu rol în această comunitate. Ţinând seama de faptul că se află într-un cartier important al Reşiţei, această biserică împlineşte atât misiunea de biserica parohială, dar în acelaşi timp susţine şi o activitate social-caritativă permanentă pentru vârstnicii care trăiesc în acest aşezământ.

Construită între anii 2000-2004, biserica a fost binecuvântată pentru a se putea sluji în ea în anul 2005 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, pe atunci episcop al Caransebeşului, deservind la început strict pentru nevoile asistaţilor aziuluilui de bătrâni reşiţean.

Întrucât credincioşii din jurul acestui locaş de cult s-au ataşat de această biserică, în anul 2007 s-a conturat o mică parohie care se roagă în această biserică şi care sprijină bătrânii singuri ai aziului.

Cu prilejul vizitei chiriarhale, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a cercetat şi bătrânii aşezământului şi a împărţit daruri doamnelor şi bătrânelor care vieţuiesc şi lucrază în aşezământ, după care, cu binecuvântarea şi participarea Preasfinţiei Sale a avut loc un program religios-artistic dedicat vârstnicilor şi în special doamnelor, cu prilejul "Zilei Internaţionale a Femeii" - 8 martie.

În cadrul acestui program au fost prezentate un buchet de cântări atât religioase, dar şi instrumental vocale, interpretate de către tinerii grupului "Katharsis" dedicate "femeii creştine”, care au adus lacrima nostalgiei dar şi a speranţei pe chipurile îmbătrânite ale asistaţilor din acest aşezământ.

În acest context conducerea azilului a ţinut să sublinieze importanţa parteneriatului rodnic între Biserica Ortodoxă şi acest Centru Social, parteneriat care implică pe lângă preot şi credincioşii în actul caritativ.


Autor: Secţia Prezidială • Data: 7 martie 2010 • Vizualizări: 1498