Constituirea Biroului Electoral Eparhial al Episcopiei Caransebeşului

Constituirea Biroului Electoral Eparhial al Episcopiei Caransebeşului
Permanenţa Consiliului Eparhial a Episcopiei Caransebeşului a hotărât constituirea Biroului Electoral Eparhial
Potrivit hotărârii Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu nr. 6282/2009 şi a Deciziei Patriarhale cu nr. 2/2010, Permanenţa Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeşului, alături de părinţii protopopi ai Eparhiei a hotărât în şedinţa de astăzi, 8 martie 2010 constituirea Colegiului Electoral Eparhial al Episcopiei Caransebeşului pentru alegerea noilor membrii în Adunarea Eparhială, pentru mandatul 2010-2014.

În conformitate cu prevederile statutare, Permanenţa Consiliului Eparhial a emis Ordinul Circular cu nr. 280-A/2010, prin care face cunoscut tuturor unităţilor parohiale din juristdicţie că la data de 22 aprilie 2010 vor avea loc alegerea membrilor clerici şi mireni în Adunarea Eparhială a Episcopiei Caransebeşului, pentru mandatul 2010-2014.

Totodată Permanenţa Consiliului Eparhial, în consultare cu părinţii protopopi, a stabilit circumscripţiile electorale, după cum urmează:

1.Caransebeş I - Catedrala istorică „Sf. Mare Mucenic Gheorghe”;
2.Caransebeş II – Catedrala nouă „Învierea Domnului”;
3.Oţelu Roşu – Parohia Ferdinand - Oţelu Roşu;
4.Reşiţa – Parohia „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş”
5.Bocşa – Parohia „Sf. Ier. Nicolae” Bocşa Română;
6.Oraviţa – Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Oraviţa Montană;
7.Moldova Nouă – Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă;
8.Grădinari – Parohia Grădinari;
9.Băile Herculane – Parohia „Schimbarea la faţă” Băile Herculane;
10.Bozovici – Parohia Bozovici.

Adunarea Eparhială este organul deliberativ suprem al fiecărei eparhii ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române şi se întruneşte în sesiune ordinară o dată pe an, iar în sesiune extraordinară ori de câte ori este convocată pentru nevoile eparhiei.

În sesiunea ordinară de la sfârşitul anului se face întotdeauna o analiză şi o evaluare a activităţii eparhiei pentru anul care a trecut.Membrii Adunării sunt o treime clerici şi două treimi mireni, cu un mandat de patru ani.


Autor: Secţia Prezidială • Data: 8 martie 2010 • Vizualizări: 1416