Seară duhovnicească în oraşul Oţelu Roşu

Seară duhovnicească în oraşul Oţelu Roşu
La praznicul Sf. 40 de mucenici din Sevastia, în oraşul Oţelu Roşu s-a desfăşurat un moment dedicat martirilor luptei anticomuniste în Banat
Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a participat marţi, 9 martie, ora 17 la slujba Pavecerniţei Mari în parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Oţelu Roşu. După slujbă, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a amintit celor de faţă de mucenicia martirilor luptei anticomuniste din Banat, în special din judeţul Caraş-Sevein.

Vizita arhierească a fost prilejuită de desfăşurarea săptămânii de catehizare din această parohie precum şi de prăznuirea Sf. 40 de mucenici.

În acest cadru, în încheierea manifestării a fost lansat volumul 10 al cărţii „Cărările speranţei” scris de d-na prof. Ileana Silveanu carte ce aminteşte de destinul luptei anticomuniste din Banat.

În ziua prăznuirii Sf. 40 de Mucenici ce au pătimit în iezerul din Sevastia, vorbirea despre martirii rezistenţei anti-comuniste este un subiect ce se încadrează în tematica sărbătorii şi în tematica postului.

Autor: Sectorul Prezidial • Data: 9 martie 2010 • Vizualizări: 1410