Săptămâna duhovnicească la Parohia „Pogorârea Sf. Duh din Reșița”

Săptămâna duhovnicească la Parohia „Pogorârea Sf. Duh din Reșița”
În perioada 8 - 12 martie a avut loc la parohia ,,Pogorârea Sf. Duh” din Reșița ,,Săptămana duhovnicească'
În perioada 8 - 12 martie a avut loc la parohia ,,Pogorârea Sf. Duh” din Reșița ,,Săptămana duhovnicească'' cu săvârşirea slujbei Pavecerniței celei Mari în fiecare seară de la orele 18.00 şi cu un preot invitat. Postul este : ,,foame şi sete după Dumnezeu'' spunea P.F.Părinte Patriarh Daniel într-o carte a sa şi noi am încercat prin Sfintele Slujbe săvârşite în această săptămână să potolim foamea şi setea duhovnicească a sufletului nostru după cele cereşti.

Săptămâna duhovnicească din Postul Mare are menirea să-l apropie pe credincios prin Sfintele Slujbe şi cuvântul de învăţătură rostit de preoţii invitaţi de Taina Crucii, a morţii şi Învierii lui Hristos. În această săptămână cei care care participă la Sfintele Slujbe împlinesc porunca Mantuitorului: ,,Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă''(Matei 6 , 33), arătand că ei pun mai întâi grija faţă de suflet înaintea grijilor lumeşti. În săptămâna duhovnicească preoţii invitaţi au pus la sufletul şi mintea credincioşilor următoarele învăţături din tezaurul Ortodoxiei:

Luni 08.03 - pr.Sorin Buşoi - ,,Păcatul-forme şi reforme în viaţa credinciosului''.

Marţi 09.03 - pr.Gheorghe Cristian Manole - ,,Crezul - mărturisirea credinţei creştine"

Miercuri 10.03. - pr.Daniel Ţăpardea - ,,Crucea vieţii noastre"

Joi 11.03 - pr.Petru Popovici - ,,Hristos - Viaţa noastră"

Vineri 12.03 - pr.Florin Hotea - ,,Sf.Treime în Simbolul credinţei''.


Nădăjduim că pentru fiecare credincios participant a fost cu adevărat o săptămană în care am pus mai presus dimensiunea duhovnicească din fiinţa noastră pentru că doar aşa ne putem întalni cu Dumnezeu care este Duh , căci : ,,Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi adevăr"( Ioan 4 , 24 ).Autor: Pr. Emil Crăciun • Data: 13 martie 2010 • Vizualizări: 1309