Ecumenism la Reșița

 Ecumenism la Reșița
Liceul “Traian Lalescu” din Reșița organizează întâlnirea ecumenică a proiectului școlar european “Da EurHope a EurHome”
Liceul Teoretic “Traian Lalescu” , cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului organizează întâlnirea ecumenică a proiectului școlar european “Da EurHope a EurHome” care se va desfăşura în Reșița, în perioada 19-23 martie 2010, acțiune realizată în parteneriat cu Centrul Giovanni Paolo II din Italia, Biserica Anglicană St. Albans – Londra - Anglia, Biserica Lutherană din Linköping – Suedia şi delegaţia Romano – Catolică din Pesaro.

Proiectul este de fapt un parteneriat, la care participă un grup de tineri români format din foști elevi ai acestui liceu, care au acumulat o experiență vastă participând de-a lungul timpului la numeroase proiecte axate pe acest domeniu și actuali elevi ai Liceului Teoretic “Traian Lalescu”, dornici să acumuleze noi aptitudini de la o vârstă încă fragedă. Aceștia au fost coordonați de-a lungul timpului de preotul prof. Nicolae Chiosa și preotul Damaschin Tătaru, cu sprijinul protopopiatului, direcțiunii școlii și al instituțiilor locale şi județene.

Întâlnirea ecumenică se realizează între cele patru Biserici: Ortodoxă, Catolică, Anglicană şi Lutherană şi urmăreşte să pregătească tinerii creştini pentru a deveni viitori cetăţeni informaţi şi responsabili, promovând valorile naţionale şi idealurile contemporane fară a renunţa la gândirea şi comportamentul moral şi creştin.

Unul din cele mai importante momente ale acestui proiect va avea loc sambătă, 20 martie, la ora 9.30, când în amfiteatrul liceului, preoții împreună cu P.S.Lucian, Episcopul Caransebeșului, vor săvârși Sfânta Liturghie.

Pe lângă participarea la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova, șederea la Herculane, cina si serata sărbatorite împreună , participarea la Sf Liturghie romano-catolică din Orșova, invitații vor lua parte la ședinţe pentru organizarea celei de-a doua întâlniri internaționale de la Loreto, care va avea loc în August 2010.

Pentru prima dată, acest tip de acţiune se extinde şi spre latura practică, întrucât nu este o simplă vizită, este un schimb de experienţe între participanții români, italieni, englezi şi suedezi care vor dezbate întâlnirea ce va avea loc în august şi vor stabili modalităţile de continuare a acestui frumos proiect.


Autor: Sectorul Prezidial • Data: 19 martie 2010 • Vizualizări: 1294