Misiune Chiriarhală în parohia Mehadia

Misiune Chiriarhală în parohia Mehadia
Marţi 23 martie a.c, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a poposit în parohia Mehadia din protopopiatul Băile Herculane.
Marţi 23 martie a.c, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a poposit în parohia Mehadia din protopopiatul Băile Herculane.

Începând cu orele 10.00, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a luat parte la Liturghia Darurilor mai înainte sfinţită, săvârşită de preoţii din protopopiatul Băile Herculane, în biserica parohială din Mehadia, după care a participat la inaugurarea şi sfinţirea noii pieţe din comună, alături de autorirăţi locale din zonă.

În Episcopia Caransebeşului există tradiţia ca în fiecare post preoţii din cadrul unui protopopiat să se spovedească şi să se împărtăşească împreună în cadrul dumnezeieştii Liturghii. În funcţie de agendă, chiriarhul participă alături de preoţi la aceste evenimente duhovniceşti de comuniune euharistică.

Şi în acest post al Sf. Paşti, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a fost în mijlocul preoţilor din protopopiatul băile Herculane, iar în încheierea dumnezeieştii Liturghii, Preasfinţia Sa a citit rugăciunile de dezlegare pe care le face arhiereul, pentru preoţii protopopiatului Băile Herculane.

Cu acest prilej binecuvântat, Preasfinţia Sa, la invitaţia Consiliului Local Mehadia a participat şi la inaugurarea noii pieţe a comunei, rostind un cuvânt de felicitare şi binecuvântare, subliniind deopotrivă că biserica face parte din societate şi respiră prin credincioşii ei, drept pentru care este firesc, ca reprezentanţii bisericii să participe la evenimentele societăţii.

Autor: Sectorul Prezidial • Data: 23 martie 2010 • Vizualizări: 1350