Inaugurarea centrului de servicii comunitare „Sf. Ierarh Nicolae” – Mehadia

Inaugurarea centrului de servicii comunitare „Sf. Ierarh Nicolae” – Mehadia
Astăzi, începând cu orele 12, a avut loc inaugurarea Centrului de Servicii Comunitare „Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Mehadia
Astăzi, începând cu orele 12, a avut loc inaugurarea Centrului de Servicii Comunitare „Sf. Ierarh Nicolae” din parohia Mehadia, protopopiatul Băile Herculane. Inaugurarea Centrului s-a făcut în prezenţa Întâistătătorului Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, alături de preoţi din protopopiatul Băile Herculane şi autorităţi locale.

Acest proiect a fost realizat în baza colaborării dintre Episcopia Caransebeşului, primăria comunei Mehadia şi primăria oraşului Băile Herculane şi vine în sprijinul persoanelor vârstnice, etapele de dezvoltare a proiectului fiind posibile în funcţie de disponibilităţile financiare, implicarea altor parteneri şi personalul angajat.

În primă fază, proiectul se va desfăşura prin oferirea prânzului la domiciliu bătrânilor cu venituri mici şi care se deplasează cu greutate. În etapa a doua a proiectului se doreşte oferirea prânzului la cantina centrului pentru 20 de persoane vârstnice, care îşi vor petrece timpul zilei în centru, unde li se vor asigura activităţi de îngrijire, recreere şi socializare, consiliere psihologică şi bineînţeles asistenţă religioasă.

Scopul final al acestui proiect este azilul de bătrâni, care să preia în grijă, circa 20 de persoane vârstnice fără posibilităţi materiale. Un alt scop al proiectului este atragerea voluntariatului, facilitarea şi încurajarea legăturilor interumane, inclusiv cu familiile persoanelor vârstnice.

Iniţiativă desfăşurării acestui tip de activitate socială a venit în urma constatărilor preoţilor din parohiile rurale ale Eparhiei care au adus la cunoştinţa Episcopiei Caransebeşului situaţia satelor noastre care se confruntă cu un fenomen agresiv de îmătrânire şi depopulare, situaţie în care vârstnicii noştri rămân neajutoraţi în faţa neputinţelor şi a singurătăţii.

După dezvoltarea activităţii sociale în mediile urbane, Episcopia Caransebeşului, prin serviciul social-filantropic a demarat proiecte sociale şi în parohiile rurale, aşa cum este şi parohia Mehadia.

Autor: Sectorul social-misionar • Data: 23 martie 2010 • Vizualizări: 1260