Concert prepascal la Caransebeş

Concert prepascal la Caransebeş
La Caransebeş a avut loc concertul prepascal "Pus-au pe capul meu cunună de spini"
În duhul Sfântului Apostol Pavel, care le spunea creştinilor din Corint să prăznuiască Patimile şi Învierea Domnului: „nu cu aluatul cel vechi, nici cu aluatul răutăţii şi al vicleşugului, ci cu azimile curăţiei şi ale adevărului, Episcopia Caransebeşului, cu binecuvântarea P.S. Părinte Episcop Lucian aduce pentru credincioşii eparhiei, la vreme de Post, ca jertfă de curăţie şi adevăr, o manifestare spirituală şi creştinească sub genericul: Pus-au pe capul meu cunună de spini.

Spectacolul a fost susţinut de Corul Episcopiei şi Grupul KATHARSIS al Episcopiei Caransebeşului astăzi 23 martie, în în Sala de festivităţi Elie Miron Cristea a Episcopiei Caransebeşului.

În faţa a 200 de spectatori, care au umplut sala de festivităţi a Centrului Eparhial, într-o atmosferă aleasă şi mistică, au prezentat un buchet de cântări prepascale corul Episcopiei Caransebeşului, format din preoţii, diaconii şi cântăreţii catedralelor episcopale din Caransebeş, cântări religioase specifice Postului Mare. Dintre aceste cântări amintim: "Doamn buzele mele" de G. Muzicescu, "Miluieşte-mă, Dumnezeule" de Gheorghe Cucu, "Şi era la ora a şasea" de Gheroghe Mandicevschi.

În partea a doua a serii, au susţinut un concert de cântări psaltice specifice Postului Mare, grupul psaltic Katharsis al Episcopiei Caransebeşului. Ambele formaţii corale au fost pregătite şi conduse de tânărul prof. Alin Buliga, cadru didactic la Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" din Caransebeş. Între cele două recitaluri, părintele profesor univ. drd. Vicenţiu Românu, cadru didactic la Seminarul Teologic "Episcop Ioan Popasu" şi la facultatea de Teologie din Caransebeş a susţinut o scurtă meditaţie duhovnicească.

În încheierea concertului Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a adresat un cuvânt de binecuvântare celor prezenţi şi a dăruit fiecărui participant o iconiţă reprezentând pe Mântuitorul Iisus Hristos pătimind.Autor: Sectorul prezidial • Data: 23 martie 2010 • Vizualizări: 1374