Târnosirea paraclisului Liceului Teoretic din Bozovici

Târnosirea paraclisului Liceului Teoretic din Bozovici
În Sâmbăta lui Lazăr, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a târnosit paraclisul Liceului Teoretic "Eftimie Murgu" din Reşiţa
În "Sâmbăta lui Lazăr", Liceul Teoretic "Eftimie Murgu" din Bozovici, s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, care a târnosit paraclisul liceului, recent amenajat. Noul paraclis a luat fiinţă din iniţiativa Preacucernicului Părinte Diacon prof. de religie Zamela Petrică, cadru didactic la liceul amintit, precum şi prin efortul susinut al direcţiunii liceului dimpreună cu implicare cadrelor didactice şi ale elevilor.

După oficierea slujbei de târnosire s-a oficiat dumnezeiasca Liturghie în curtea Liceului, în cadrul căreia, Preasfinţia Sa a hirotonit întru preot pe diaconul prof. Zamela Petrică, pe seama capelei liceului din Bozovici, cu hramul Bunavestire. La Sf. Liturghie au luat parte, cadre didactice, elevi şi credincioşi din Bozovici, parte dintre ei împărtăşindu-se cu Sfintele Taine.

În încheiere a luat cuvântul domnul director prof. Dănilă Berbentia, susţinătorul principal al amenajării acestei capele, care a mulţumit Ierarhului pentru binecuvântare, precum şi tuturor celor implicaţi, pentru sprijin. Mai apoi, părintele prof. dr. Zamela Petrică şi-a manifestat recunoştinţa Preasfinţiei Sale, care a avut bunăvoinţa de a dărui antimis paraclisului târnosit şi bineînţeles binecuvântarea să se poată sluji prin hirotonirea sa pe seama acestui nou altar.

Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Ierarhului, care a subliniat că temelia învăţăturii este de la Dumnezeu, iar de acum înainte atât dascălii, cât şi elevii au loc consacrat pentru rugăciune şi meditaţie, unde vor putea cere milostivirea lui Dumnezeu şi înţelepciune pentru învăţarea celor de folos şi spre mântuire.

Autor: Serviciul Cutural • Data: 28 martie 2010 • Vizualizări: 1311