Procesiunea de Florii „Să fim lumină!” la Reşiţa

Procesiunea de Florii „Să fim lumină!” la Reşiţa
Mii de credincioşi au luat parte la procesiunea de Florii „Să fim lumină!”, organizată de tinerii creştini reşiţeni în seara zilei de Duminică, 28 martie 2010.
Peste două mii de credincioşi au participat la procesiunea de Florii organizată de către tinerii reşiţeni de confesiune ortodoxă şi romano-catolică. Această acţiune a fost organizată de către Protopopiatul Ortodox Român din Reşiţa şi de către Arhidiaconatul romano-catolic din municipiu în seara Duminicii Floriilor, 28 martie 2010.

Iniţiativa acestei procesiuni a aparţinut tinerilor din municipiul Reşiţa, care sprijiniţi de către cele două instituţii bisericeşti şi de primăria municipiului s-au organizat în mai multe grupe, care în drumul de la biserica "Adormirea Maicii Domnului" din cartierul Muncitoresc şi până în centrul civic au prezentat sub formă de meditaţie şi cântare pătimirile Domnului până la primirea Crucii pe Golgota.

Odată ajunşi în centrul civic, voluntarii participanţi, au aşezat lumânările pe un panou special amenajat, unde cele peste 200 de candele au format textul " SĂ FIM LUMINĂ!", mesajul ales de către tineri pentru această procesiune. În centrul civic, elevii liceului "Traian Lalescu" din Reşiţa, coordonaţi de părintele prof. Nicolae Chiosa, au interpretat o scenetă, după care au avut loc alocuţiuni rostite de către primarul Municipiului Reşiţa, părintele arhidiacon Iosif Csaba Pal şi părintele protopop Cătălin Nicolae Mirişan, care au mulţumit tinerilor şi celor prezenţi pentru organizare şi participare în premieră pentru Reşiţa la o astfel de procesiune.

Prezent de la început, pe parcsursul procesiunii şi până la sfârşit, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, în încheiere, a transmis tuturor cuvântul de binecuvântare şi un mesaj de unitate, dragoste şi pace creştinească, după cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos.

În încheiere, tinerii au lansat baloane pe care au scris mesaje, cu caracter moral-educativ, precum şi îndemnuri la pace şi unitate.


Autor: Secţia Prezidială • Data: 29 martie 2010 • Vizualizări: 1342