Oaspeţi şi colindători teologi din Timişoara în Episcopia Caransebeşului

Începând cu data de vineri 23 noiembrie 2007 şi până duminică 25 noiembrie Episcopia Caransebeşului, la invitaţia şi iniţiativa Prea Sfinţitului Părinte Episcop Lucian a primit vizita primilor colindători ai vestii Naşterii Lui Hristos prin glasurile tinerilor teologi ce formează corul Facultăţii de Teologie din Timişoara.
Începând cu data de vineri 23 noiembrie 2007 şi până duminică 25 noiembrie Episcopia Caransebeşului, la invitaţia şi iniţiativa Prea Sfinţitului Părinte Episcop Lucian a primit vizita primilor colindători ai vestii Naşterii Lui Hristos prin glasurile tinerilor teologi ce formează corul Facultăţii de Teologie din Timişoara.

Colindatul şi-a făcut debutul, vineri seara, în sala de festivităţi a Episcopiei Caransebeşului, unde trei corale au susţinut un minunat concert de colinde. Cei dintâi care au prestat a fost grupul „Katharsis” al Episcopiei Caransebeşului, mai apoi corul Seminarului Teologic din Caransebeş, condus de prof. Alin Buliga, cor care deşi se află la un alt început de drum, au prezentat auditorilor un buchet de colinde interpretat cu multă măiestrie. Finalul spectacolului a aparţinut corului Facultăţii de Teologie din Timişoara, condus de P.On. Părinte Prof. univ. dr. Nicolae Belean, care cu măiestria binecunoscută a încununat minunata seară.

La această manifestare a fost prezent şi Prea Sfinţitul Părinte Episcop Lucian, dimpreună cu colaboratorii Centrului Eparhial, având deopotrivă alături mulţi credincioşi din Caransebeş, care au lăcrimat pentru prima dată în acest an la mesajul colindătorilor care din nou aduc vestea cea bună.

În încheiere a luat cuvântul părintele prof. Nicolae Belean, care a mulţumit în primul rând Prea Sfinţiei Sale pentru frumosul dar de a invita corul de la Timişoara, format din studenţi pe care şi Prea Sfinţia Sa i-a pregătit, fii duhovniceşti atât din Arhiepiscopia Timişoarei cât şi din Episcopia Caransebeşului. Totodată sfinţia sa a amintit nostalgic de momentele petrecute la Caransebeş, în cei 23 de ani de activitate ca profesor, iar mai apoi director al Seminarului Teologic. Finalul manifestării a fost conturat de Prea Sfinţitul Părinte Episcop, care a mulţumit tuturor colindătorilor, apreciind eforturile fiecăruia de a se prezenta la concertul colindătorilor.

La ceas de seară oaspeţii însoţiţi de Ierarhul gazdă au vizitat reşedinţa episcopală, noua catedrală episcopală şi noul complex seminarial teologic, definitivat în această toamnă.

Mai apoi corul Facultăţii de Teologie din Timişoara au poposit la Băile Herculane, urmând ca în ziua următoare să viziteze mănăstirea Sf. Ana de la Orşova, unde au slujit dumnezeiasca Liturghie arhierească alături de Prea Sfinţitul Părinte Episcop Nicodim al Severinului şi Strehaiei. După Sf. Liturghie de sâmbătă coriştii timişoreni au susţinut un concert de colinde obştii monahale şi credincioşilor prezenţi, urmând ca alături de Ierarhul locului să viziteze Mănăstirea Vodiţa.

În seara aceeaşi zile oaspeţii din Timişoara au vizitat şi mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului ”din Băile Herculane, vizita încheindu-se, duminică 25 noiembrie, după săvârşirea dumnezeieştii Liturghii alături de Prea Sfinţitul Părinte Episcop Lucian la parohia Ţerova din protopopiatul Reşiţa.

Data: 25 noiembrie 2007 • Vizualizări: 1135