"Dicţionar enciclopedic de cunoştinţe religioase" de Pr. Prof. Dr. Ene Branişte şi Prof. Ecaterina Branişte
Am dori să vă prezentăm o apariţie editorială mai veche a Editurii Diecezane Caransebeş,Dicţionar enciclopedic de cunoştinţe religioase de Pr. Prof. Dr. Ene Branişte şi Prof. Ecaterina Branişte (Caransebeş, 2001).

Deşi o apariţie editoarială mai veche, aeasta nu înseamnă că nu avem în faţă o lucrare de valoare. Apărut cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Laurenţiu Streza (pe atunci) episcop al Carasebeşului, volumul se bucură de introducerile şi prefeţele generoase ale ÎPS Sale, precum şi a domnului academician Virgil Cândea şi doamnei profesoare Ecaterina Branişte.

Credem că amintirea autorilor este de la sine însuşi o recomndare. Regretatul părinte Branişte, cu meticulozitatea care îl caracteriza, secondat de soţia dumnealui, a adunat între coperţile acestui volum mii de termeni nu doar din sfera credinţei creştine, dar şi din sfera religiei mozaice şi a religiilor păgâne. Termenii sunt redaţi atât în limba greacă (sau limba de provenienţă) cât şi în limba română, în forma arhaică din vechiului limbaj bisericesc sau în forma modernă, comteporană, a termenului respectiv.

Recomandăm acest dicţionar elevilor seminarişti, studenţilor teologi dar şi tuturor celor dornici de a-şi îmbogăţi cultura generală religioasă; dicţionarul este un instrument util, simplu de consultat dar cuprinzător al celor mai mulţi termeni sau a celor mai populare idei din sfera religiosului.

Volumul se găseşte de vânzare în toate magazinele Episcopiei Caransebeşului.
Data: 3 decembrie 2007 • Vizualizari: 2936