Binecuvântarea lucrărilor efectuate la biserica Parohiei Zăgujeni

13 July 2020 Off By Pavel Canea
Binecuvântarea lucrărilor efectuate la biserica Parohiei Zăgujeni

În duminica a 5-a după Rusalii Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a fost alături de credincioşii din Parohia Zăgujeni, Protopopiatul Caransebeş.  Această comunitate a reuşit în ultima perioadă să efectueze lucrări importante la sfânta biserică şi de aceea Părintele Episcop a mers să binecuvinteze exteriorul sfântului locaş. Ierarhul a săvârşit slujba de sfinţire şi a binecuvântat şi cele 4 icoane amplasate în exteriorul bisericii. În continuare Preasfinţitul Părinte Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La final toţi ctitorii şi binefăcătorii au primit Diploma de excelenţă „Episcop Iosif Traian Badescu”.

La acest moment important au luat parte numeroşi credincioşi, autorităţile județene, locale şi mulţi copii îmbrăcaţi în costume tradiţionale.

Şi la casa parohială părintele şi credincioşii au lucrat pentru a o înfrumuseţa în ultima perioadă. După Sfânta Liturghie Preasfințitul Lucian a sfinţit-o şi i-a felicitat pe cei care sunt aproape de părintele paroh şi de biserică.

„Părintele paroh dimpreună cu membrii Consiliului și Comitetului Parohial, dar și alți credincioși care s-au adăugat pe lista ctitorilor bisericii, au făcut eforturi substanțiale în ultima vreme și au înfrumusețat, înnoit și împodobit exteriorul sfântului locaș. Așa a rânduit Dumnezeu ca aici la Zăgujeni să avem un preot vrednic, credincioși receptivi și dispuși întotdeauna pentru rugăciune și acțiune. Trebuie să menționăm și faptul că aici la Zăgujeni se află și un centru de plasament unde copiii și tinerii sunt educați și formați din punct de vedere spiritual, pentru că părintele paroh Aurelian Jucu este și profesor de Religie și se implică activ în formarea și educarea tinerilor din acest centru de plasament ce se află în imediata apropiere a bisericii parohiale”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.   

Parohia este așezată pe malul drept al râului Timiș, lângă drumul internațional E 70 și calea ferată ce face legătura între Timișoara și București. Credincioșii de aici au mai fost vizitați de Preasfințitul Părinte Lucian și în anul 2011, când în luna ianuarie ierarhul a târnosit biserica parohială. De asemenea Părintele Episcop a fost și în anul 2015, luna noiembrie pentru a sfinții pictura exterioară. Biserica cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost ridicată în anul 1853. Sfântul locaș are și al doilea hram „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.