Ziua Națională a României sărbătorită la Caransebeș

29 November 2021 Off By Herea Darius
Ziua Națională a României sărbătorită la Caransebeș

De Ziua Naţională a României, miercuri, 1 decembrie 2021, după Sfânta Liturghie, în toate catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mănăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de Te Deum.

Astfel, și în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, începând cu ora 12, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului va oficia slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918.

Slujba de Te Deum va fi urmată de un recital de cântece patriotice în interpretarea Corului Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” și a Grupului psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. În încheiere, soborul slujitor va depune flori la statuia episcopului Elie Miron Cristea și la Crucea Identității și Demnității Naționale din centrul civic al municipiului.

De Ziua Națională, Episcopia Caransebeșului invită toți credincioșii la comuniune în recunoștință și rugăciune, cu conștiința că România are nevoie de Dumnezeu și că, doar prin credință, nădejde și dragoste, și doar la adăpostul pe care L-a lăsat Hristos omenirii în Biserică, România va fi binecuvântată și biruitoare.