Bucurie duhovnicească pentru copii, bătrâni și bolnavi în prag de sărbătoare

15 December 2021 Off By Pavel Canea
Bucurie duhovnicească pentru copii, bătrâni și bolnavi în prag de sărbătoare

Și în acest an în Postul Crăciunului, Părintele Episcop Lucian a dorit să fie alături de copiii, bătrânii și bolnavii din spitalele, așezămintele și centrele sociale din cuprinsul Episcopiei Caransebeșului. După ce a vizitat și colindat centrele și azilele din Reșița, Preasfințitul Lucian a dus mesajul sfânt al colindului, marți, 14 decembrie, împreună cu grupul „Ethos” și slujitori de la Catedrala Episcopală și la așezămintele din întreg Protopopiatul Caransebeș, precum și la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Binecuvântarea ierarhului și vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au ajuns în azilele de bătrâni din Caransebeș și Sacu, Complexul de servicii sociale „Casa Noastră” Zăgujeni, Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș, Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” Caransebeș, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, precum și la Casa de bătrâni „Sfânta Treime” din Glimboca și Centrul de Tineret Marga.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu am încercat în acest an și prin acțiunile filantropice, sociale și duhovnicești să revenim la normalitate. Dacă anul trecut nu am putut să-i colindăm pe copiii din centrele de plasament, pe bătrânii din azile sau pe bolnavii din spitale, în acest an, cu câteva zile înainte de Praznicul Nașterii Domnului, i-am colindat cu mult drag pe bolnavii, bătrânii și copiii noștri. Credem că mesajul colindului strămoșesc a ajuns în inima și sufletul fiecăruia și credem că acțiunea Episcopiei noastre este una articulată care întotdeauna a venit în întâmpinarea bunilor noștri credincioși. Cu multă dragoste ne-am dus și i-am colindat, iar bucuria duhovnicească este cea mai mare pentru că i-am văzut pe foarte mulți dintre ei cu ochii în lacrimi, mai ales pe bătrânii care au așteptat de doi ani colindătorii”, a afirmat Preasfințitul Părinte Lucian.

Pe lângă recitalul de colinde susținut de grupul ce l-a însoțit pe Părintele Episcop, copiii, bătrânii și personalul unităților vizitate au primit, din partea ierarhului dulciuri, calendare și alte daruri, dar și un cuvânt de mângâiere și încurajare.

Copiii de la afterschool-ul ce funcționează la Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș au pregătit cu ocazia vizitei Preasfințitului Lucian un program artistic de colinde și poezii.