„Școala altfel” în Parohia Obreja

„Școala altfel” în Parohia Obreja
În cea de-a șasea săptămână a Postului Mare, biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Obreja, Protopopiatul Caransebeș a fost vizitată de școlarii satului, aflați în programul „Școala altfel”
Autor: Pr. Petru Itineanțu
În cea de-a șasea săptămână a Postului Mare, biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Obreja, Protopopiatul Caransebeș a fost vizitată de școlarii satului, aflați în programul „Școala altfel”, demarat de Ministerul Educației. La fel ca și în alte perioade ale anului, și acum, în preajma sfintelor sărbători pascale, copiii, însoțiți de profesorul de religie, s-au arătat dornici de a primi Sfintele Taine, în acest sens pregătindu-se prin Spovedanie.

Părintele paroh Petru Itineanțu a susținut pentru micuții oaspeți o cateheză despre Taina Sfintei Spovedanii și Sfintei Împărtășanii, având în vedere că anul acesta este dedicat, prin hotărârea Sfântului Sinod, acestor taine. De asemenea s-a vorbit și despre Sfânta Biserică și importanța acesteia. S-a explicat copiilor despre pictura interioară cât și faptul că biserica din Obreja, prin vechimea ei (secolul XVIII), face parte din patrimoniul național, fiind trecută la categoria monumente istorice.

La final s-a rostit de toți cei prezenți rugăciunea Tatăl nostru, iar băieții au trecut prin Sfântul Altar, unde li s-a arătat „Proscomidiarul”, locul unde se pregătesc darurile pentru Sfânta Liturghie – pâinea și vinul, care în timpul sfintei slujbe se transformă în Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos. Toți cei prezenți au fost binecuvâtați și miruiți, au primit cruciulițe și iconițe, urmând ca duminica viitoare, de Florii, să revină la biserică pentru a fi împărtășiți.

Data: 10 aprilie 2014 • Vizualizări: 1052